Donald Trump, despre un posibil război nuclear cu Coreea de Nord: ”Nu știu, vom vedea”

Ultima actualizare:

    Donald Trump se gândește la războiclick!
Donald Trump se gândește la războiclick!

Sâmbătă, 29 aprilie, o rachetă balistică nord-coreeană a eșuat la scurt timp de la lansare. Testele de rachete balistice nord-coreene sunt interzise de Organizația Națiunilor Unite (ONU), deoarece sunt văzute ca niște capcane, rachetele putând fi nucleare care ar afecta continentul american. Donald Trump a declarat că nu va fi fericit dacă Coreea de Nord va mai efectua un test nuclear. Întrebat dacă asta înseamnă că va exista o acțiune militară, acesta a răspuns ”nu știu, vom vedea”.

Președintele american Donald Trump consideră că președintele Chinei, Xi Jinping a exercitat presiuni asupra Coreei de Nord în cursul programelor sale de rachete și arme nucleare, dar când a fost întrebat dacă un alt test nuclear ar însemna un răspuns militar din partea Statelor Unite, răspunsul lui a fost: ”Nu știu. Vreau să spun, vom vedea”.

Într-un interviu al CBS pentru ”Fața Națiunii”, Trump a asigurat că nu va fi deloc fericit dacă Coreea de Nord va mai lansa o astfel de rachetă, dar crede că nici președintele chinez nu va fi tocmai mulțumit dacă aceștia nu o vor face.

Donald Trump a vorbit și despre calitatea rachetelor care eșuează la lansare, cea de sâmbătă fiind a treia din ultima lună acesta spune că nu crede că sunt rachete bune. ”Poate nu sunt rachete foarte bune, dar, în cele din urmă vor avea rachete bune”. Liderul a refuzat să vorbească despre strategiile americane la care se gândește pentru că ”nu trebuie să anunțăm toate mișcările noastre”, acesta lăsând să se interpreteze. ”Este ca un joc de șah. Nu vreau ca oamenii să știe la ce mă gândesc eu”.

Comuniștii din Coreea de Nord au declarat printr-un comunicat că racheta a zburat timp de câteva minute și a ajuns la o înălțime maximă de 71 de km, înainte de a eșua. Analiștii spun că KN-17 este o nouă rachetă de tip Scud, dezvoltată de Coreea de Nord. Specialiștii mai spun că o rachetă testată de Nord pe 5 aprilie, pe care americanii au identificat-o ca o variantă Scut, ar putea fi, de asemenea, un KN-17. Racheta s-a stins din control și s-a prăbușit în mare.

Moon Seong Mook, analist sud-coreean și fost oficial militar, spune că Nordul ar câștiga cunoștințe valoroase chiar și de la lansări eșuate, deoarece continuă să-și îmbunătățească tehnologiile pentru rachete. Evaluările sud-coreene și japoneze privind lansarea de sâmbătă indică faptul că nordul a tras racheta dintr-un unghi mai mare decât cel normal, pentru a o împiedica să zboare prea mult.

Papa Francisc a avertizat că ”o bună parte a umanității” va fi distrusă, consecințele fiind catastrofale dacă tensiunile dintre cele două state vor crește și a cerut ONU să conducă niște negocieri. ”Nu cred că omenirea ar rezista”, a adăugat acesta, potrivit The Independent

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net