Donald Trump critică Organizația Mondială a Sănătății: ”Chiar a dat-o în bară!”

Ultima actualizare:

    Președintele Donald Trump a criticat dur Organizația Mondială a Sănătățiifoto: Getty Images
Președintele Donald Trump a criticat dur Organizația Mondială a Sănătățiifoto: Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a tunat și a fulgerat împotriva Organizației Mondiale a Sănătății. Într-un mesaj publicat marți pe Twitter, Trump a criticat recomandarea OMS adresată tuturor statelor, de a păstra granițele deschise, în ciuda amenințării venite din China.

Donald Trump a acuzat faptul că OMS s-a ocupat mai mult de China şi că a dat sfaturi "greşite" în timpul crizei de coronavirus, a scris Reuters, citat de News.ro.

"OMS chiar a dat-o în bară. Dintr-un anumit motiv; o organizaţie finanţată în mare parte de SUA a fost totuşi foarte mult de partea Chinei. Vom analiza asta mai bine. Din fericire, am respins din timp sfatul lor de a păstra deschise frontierele cu China. De ce ne-au făcut o astfel de recomandare greşită?", a scris Trump pe Twitter. OMS nu a comentat informaţia la solicitarea Reuters. 

OMS a sfătuit țările să mențină granițele deschise

La 31 ianuarie, OMS a sfătuit ţările să păstreze deschise graniţele în ciuda epidemiei, precizând că fiecare stat are dreptul de a lua măsuri pentru protejarea propriilor cetăţeni. În aceeaşi zi, administraţia de la Casa Albă a blocat călătoriile dinspre China. 

Oficiali americani au criticat OMS pentru deciziile luate în timpul pandemiei, susţinând că au fost bazate pe date eronate furnizate de Beijing. 

Săptămâna trecută, senatorul republican Marco Rubio a cerut demisia directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunând că "a permis Beijingului să folosească organizaţia pentru a induce în eroare comunitatea internaţională".

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 2.382 în China

Duminică, 5 aprilie, China raporta un număr de 2.382 de cazuri confirmate de Covid-19. Numărul de cazuri ”importate” din afara Chinei a crescut însă la 913, conform raportărilor Comisiei naționale de Sănătate.

Dacă ne raportăm la cifrele comunicate de autoritățile chineze, această țară, de unde a izbucnit epidemia de coronavirus, a fost întrecută de Italia, Spania, SUA și Franța, atât la numărul de îmbolnăviri, cât și la numărul de decese.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Record de noi decese în Marea Britanie. În Italia a scăzut numărul noilor infectați

Locurile turistice din China, luate cu asalt după ridicarea restricțiilor. 20.000 de vizitatori într-o zi

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net