Donald Trump a anulat summit-ul cu Kim Jong-un! Explicațiile liderului de la Casa Albă

Ultima actualizare:

    Donald Trump i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis cu ocazia Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, organizat la Bucureștifoto: Getty Images
Donald Trump i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis cu ocazia Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, organizat la Bucureștifoto: Getty Images

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat joi, 24 mai, prin intermediul unei scrisori oficiale, că a decis să anuleze summit-ul cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Potrivit presei internaționale, în după-amiaza zilei de joi, liderul de la Casa Albă a anunțat că a luat hotărârea de a anula summit-ul cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, informează AFP. Summit-ul era programat în data de 12 iunie, la Singapore, însă Donald Trump a explicat că momentan, consideră evenimentul ca fiind nepotrivit „pentru acest moment”. Trump a încercat, prin intermediul scrisorii publicate, să evidențieze motivele pentru care a luat această hotărâre, amintind, printre altele, de ultimele declarații ale regimului nord-coreean, pe care acesta le-a considerat ca fiind „ostile”. Liderul SUA a explicat, de asemenea, că deși i-ar face plăcere ca la un momentdat să-l întâlnească pe Kim Jong-un, speră că regimul coreean este conștient asupra faptului că SUA deține arme nucleare mult mai „puternice” decât cele ale liderului de la Phenian, și că nu și-ar dori să le folosească. 

Coreea de Nord şi-a distrus joi situl programului de teste nucleare, acţiune prezentată de regimul corean ca fiind un gest de bunăvoinţă înainte de summitul cu SUA, potrivit presei internaționale. Choe Son-hui, adjunctă a ministrului nord-coreean de Externe, a declarat joi că Phenianul nu va „cerşi pe lângă SUA pentru dialog” şi a ameninţat Washingtonul cu „o confruntare nucleară” în cazul anulării summit-ului dintre liderii celor două ţări, conform Stirile Pro Tv

Iată scrisoarea Președintelui SUA, Donald Trump: 

„Apreciem timpul, răbdarea și efortul față de recentele negocieri și discuții în legătură cu un summit dorit îndelung de ambele părți și care era programat să aibă loc în Singapore pe 12 iunie. Am fost informați că întâlnirea a fost cerută de Coreea de Nord, însă acest lucru este total irelevant pentru noi. Îmi doream foarte mult să vă întâlnesc. Din păcate, în baza furiei extraordinare și a ostilității deschise, afișate în ultima voastră declarație, simt că este nepotrivit, acum, să derulăm acest îndelung planificat summit. Prin urmare, prin această scrisoare vă înștiințez că summitul din Singapore, pentru binele ambelor părți și detrimentul întregii lumi, nu va mai avea loc. Vorbiți despre capabilitățile voastre nucleare, dar ale nostre sunt atât de masive și puternice încât mă rog la Dumnezeu să nu le folosim vreodată.

Am simțit că un dialog minunat s-a construit între noi, și în cele din urmă, doar acest dialog contează. Într-o zi, îmi doresc foarte mult să vă întâlnesc. Între timp, vreau să vă mulțumesc pentru eliberarea ostaticilor care sunt acum acasă cu familiile lor. A fost un gest frumos și foarte apreciat.

Nu ezitați să-mi scrieți sau telefonați dacă vă schimbați părerea în legătură cu acest summit important. Lumea și Coreea de Nord au pierdut o oportunitate mare pentru pace pe termen lung, prosperitate și bunăstare. Această oportunitatea ratată este un moment trist în istorie.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net