Doi români au murit în atentatele de la Paris

Ultima actualizare:

    Autoritățile franceze cred că mai mulți teroriști au scăpat cu viață și au reușit să fugă în Belgiafoto: AP
Autoritățile franceze cred că mai mulți teroriști au scăpat cu viață și au reușit să fugă în Belgiafoto: AP

Vineri (13 noiembrie), Europa a retrăit coșmarul terorismului. Șase atentate au avut loc la Paris și s-au soldat cu 120 de morți și 200 de răniți. Deși sâmbătă dimineață (14 noiembrie), Ministerul Afacerilor Interne și priemierul interimar Sorin Cîmpeanu susțineau că nu există români printre victimele care au pierit în urma atacurilor teroriste, MAE a anunțat la ora 14:00 că au murit două persoane de cetățenie română.

România este iar în doliu. Doi români și-au pierdut viața în urma atacurilor teroriste care au avut loc la Paris, vineri (13 noiembrie). MAE a precizat că Ambasada României la Paris a luat legătura cu cetățenii români de acolo, cât și cu familiile acestora.

„Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară. Aşa cum MAE a informat anterior, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată, 

Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente”, se arată în comunitcatul transmis de MAE, citat de Dgi24.

Cine sunt cei doi români care au murit în atentatele de la Paris

Cuplul are un copil de trei ani
Cuplul are un copil de trei ani

Doi români și-au pierdut viața în urma atentatelor care au avut loc la Paris vineri noapte (13 noiembrie). Din primele informații care au apărut în presă ar fi vorba despre un cuplu, un bărbat din Tulcea și o femeie din Baia Mare. Cei doi au un copil mic, în vârstă de trei ani, potrivit Adevărul. Cei doi tineri ar fi fost în barul parizian care a fost atacat terorişti, la o aniversare. Cunoscuţii cuplului spun că cei doi tineri au căzut sub ploaia de gloanţe. Copilul este în siguranță, acesta a fost acasă cu bunica din partea mamei.

„Este vorba despre Ciprian şi Lăcrămioara, el din Tulcea şi ea din Baia Mare. Părinţi ai un copilaş de 2-3 anişori. Aceştia sunt tinerii români care au murit sub ploaia de gloanţe în barul atacat de Kamikaze. Zilele următoare poate ne mobilizăm şi ajutăm cu ceva banuţi familiile să le repatrieze trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri”, a declarat o prietenă a cuplului, citată de Adevărul.

Mesajul Ambasadei României în Franța

„Rugăm cetățenii români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare. Dacă dețineți informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs, contactați Ambasada României la Paris la numerele +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau la adresa de e-mail paris.consul@mae.ro".

Atentatele de la Paris, revendicate de ISIS

Reţeaua teroristă Stat Islamic (ISIS), a revendicat atentatele din Paris, care au avut loc vineri (13 noiembrie). Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant), a transmis următorul mesaj:"Atentatele comise la Paris sunt un miracol".

Într-o înregistrare video difuzată sâmbătă (14 noiembrie), un miitant al organizației teroriste ISIS a transmis că: „Într-adevăr, luptătorilor noştri li s-a ordonat să atace necredincioşii oriunde i-ar întâlni, deci, ce mai aşteptaţi? Avem arme şi maşini disponibile, la fel şi ţinte care să fie atacate. (...) Avem chiar şi otravă, aşa că otrăviţi apa şi mâncarea inamicilor lui Allah".

Atentatele de la Paris-filmul evenimentelor

Vineri (13 noiembrie), în jurul orei 22:30, ora locală a României, au avut loc șase atentate teroriste, produse aproape simultan. Atacurile teroriste au avut loc în șase locuri din Paris, încluzând un o sală de spectacole, Stade de France și două restaurante. Autoritățile franceze vorbesc de peste 120 de morți, în jur de 200 de răniți, dintre care peste 90 sunt în stare foarte gravă.

La sala de concerte Bataclan, unde cânta formația Eagles of Death Metal, au murit cei mai mulți oameni. Potrivit supraviețuitorlor, patru teroriști au început să tragă focuri de armă la întamplare, trei dintre ei s-au aruncat în aer, iar unul a fost ucis de către polițiști. 

În apropierea Stade de France au avut loc două explozii, potrivit martorilor oculari. Președintele francez François Hollande era prezent la meciul amical dintre Franța și Germania. Acesta a fost scos de urgență din stadion și transportat într-un loc sigur.Zeci de oameni au fost uciși la un restaurant localizat pe Rue Bichat, în arondismentul 10 din Paris. Alte zeci de persoane au murit lângă barul numit La Belle Epuipe on Rue de Charonne, localizat în al 11-lea arondisment din Paris. Autoritățile franceze nu știu exact numărul exact al teroriștilor care au comis atentatele, pentru că unii dintre ei ar putea fi încă în libertate. Ce se știe până acum: șapte jihadiști s-au aruncat în aer, un terorist a fost ucis de polițiști. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net