Doi români acuzaţi că furau cardurile pensionarilor, condamnaţi la închisoare în Anglia

Ultima actualizare:

    Ei vor petrece şase ani după gratii
Ei vor petrece şase ani după gratii

Un bărbat şi o femeie de origine română au fost condamnaţi în Marea Britanie la 6 ani de închisoare pentru că spionau pe pensionari în timp ce îşi foloseau cardurile bancare la supermarketuri pentru a le afla codul PIN, a le fura cardurile şi a le goli conturile.

Pe numele lor Ioan Hutup, în vârstă de 30 de ani, şi Elena Batan au pletat vinovaţi acuzaţia de conspiraţie în vederea furtului, conspiraţie la jaf şi conspiraţie la fraudă. Ei au pledat vinovat şi la o singură acuzaţie de jaf.

Ei au comis aceste acte într-o perioadă de opt luni, începând cu februarie. "Tehnica implica în mod obişnuit patru persoane care supravegheau victimele în timp ce acestea îşi foloseau cardurile în supermarketuri", a explicat procurorul David Lee.

Victima era apoi urmărită acasă de alţi membrii ai bandei, pe care o acostau în faţa casei pretinzând că sunt turişti rătăciţi şi cerând ajutor cu o hartă. În timp ce acesteia i se distrăgea atenţia în acest fel, cardul îi era sustras de altcineva.

Hoţii foloseau cardul la bancomate sau în magazine în scurt timp, adeseori înainte ca victima să realizeze că i-a fost furat.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net