Disperarea de a opri virusul: Europa, măsuri tot mai drastice

Ultima actualizare:
Cehia. Record de îmbolnăviri cu virusul ucigaş
Cehia. Record de îmbolnăviri cu virusul ucigaş

Fără vizite, fără ieşit din casă noaptea, masca purtată obligatoriu şi în spaţii deschise. Sunt doar câteva din măsurile tot mai dure pe care le iau ţările europene în încercarea de a stăvili asaltul valului 2 al pandemiei de COVID-19.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de la o săptămână la alta au fost înregistrate pe continent mai mult de 700.000 de noi cazuri de infectare. O creştere de 34%. Marea Britanie, Franţa, Rusia şi Spania au raportat mai mult de jumătate din numărul total de cazuri. 

  • Franţa. La Paris, re­­giunea din jur şi în alte 8 oraşe mari a fost introdusă starea de alertă maximă, iar circulaţia va fi interzisă între orele 21.00 şi 6.00. Măsura se va aplica de sâmbătă şi va fi valabilă cel puţin 4 săptămâni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 săptămâni. Amenzile sunt între 135 şi 1.500 €. 

Portugalia. Ţara intră în stare de calamitate
Portugalia. Ţara intră în stare de calamitate
  • Germania. Ţara va introduce noi măsuri mai restrictive. Numărul participanţilor la evenimente private va fi limitat, de exemplu în regiunile care înregistrează peste 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. Portul măştii va fi obligatoriu peste tot. 
  • Portugalia. Autorităţile au ridicat la miezul nopţii trecute nivelul de alertă pe întreg teritoriul ţării. Este stare de calamitate naţională. Adunările publice sunt limitate la maximum 5 persoane. Se va purta masca în toate spaţiile publice, inclusiv pe stradă. Va fi obligatorie descărcarea unei aplicaţii de urmărire a virusului la locurile de muncă, în mediul universitar, în administraţie şi în armată.


    Portugalia. Ţara intră în stare de calamitate
Portugalia. Ţara intră în stare de calamitate
  • Irlanda. ­Cetăţenii irlandezi nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricţii.
  • Olanda. Pentru cel puţin o lună, guvernul a instituit restricţii severe, descrise ca un “lockdown parţial”. Purtarea măştii este obligatorie de acum şi în spaţii publice închise. Nu se mai vinde alcool după 8 seara, iar olandezii nu mai au voie să primească acasă mai mult de 3 musafiri într-o zi.
image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net