Dispariție învăluită în mister. Resturile epavei găsite nu aparțin avionului EgyptAir

Ultima actualizare:
Inițial, au crezut că acestă rămășiță găsită în apriopiere de Insula Karpathos aparține avionului egiptean
Inițial, au crezut că acestă rămășiță găsită în apriopiere de Insula Karpathos aparține avionului egiptean

Autoritățile mai multor țări continuă căutările avionului care aparține companiei de zbor EgyptAir. Aeronava a dispărut de pe radar joi, 19 mai, cu 66 de oameni la bord. După ce părea a se elucida treptat cazul, oficiali ai companiei au declarat că rămășițele aparatului de zbor găsite nu aparțin avionului egiptean.

Când cercetătorii au analizat resturile unei aeronave în zona unde s-ar fi putut prăbuși zborul MS804, s-a constatat că rămășițele nu aparțin de fapt avionului egiptean, relatează CNN.com.

„Suntem încă focusați pentru a găsi epava deoarece ceea ce am identificat nu aparține avionului nostru. Continuăm așadar misiunea de căutare și salvare”, au declarat oficialii companiei aeriene EgyptAir.

Speculațiile cu privire la dispariția aeronavei de tip Airbus A320 se centrează în principal pe un eventual atac terorist. Ministrul Aviației Egiptene Civile, Sharif Fathi, a declarat că atât problemele tehnice, cât și terorismul ar putea fi posibile explicații. Totuși, reprezentanții companiei aeriene EgyptAir au afirmat că avionul a fost supus unei revizii minuțioase înainte de a efectua zborul.

Autoritățile americane implicate în operațiunea de căutare a epavei sunt rezervate și cu privire la producerea unei presupuse explozii care s-ar fi produs la peste 6.700 de metri altitudine, cauzându-i prăbușirea, relatează

Harta traseului zborului MS804
Harta traseului zborului MS804

. Anchetatorii americani care au analizat imaginile surprinse de satelit nu au găsit încă nicio urmă care să dovedească o astfel de explozie.

Zborul MS804 se deplasa de la Paris la Cairo, având la bord 56 de pasageri și zece membri ai echipajului. Aeronava a dispărut însă de pe radar în zona Mării Mediterane, când se afla foarte aproape de a intra în spațiul aerian egiptean.

În misiunea de căutare a avionului dispărut sunt implicate Egipt, Grecia, Franța, Statele Unite, Marea Britanie, Cipru și Italia. Operațiunea se desfășoară cu ajutorul aeronavelor și vaselor militare și este cercetată zona Mării Mediterane, în special în sud-estul Insulei Karpathos, din Grecia, unde se crede că ar fi dispărut avionul.


    Harta traseului zborului MS804Foto Daily Mail
Harta traseului zborului MS804Foto Daily Mail
image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net