Directorul executiv McDonald’s, concediat din cauza relației cu o angajată. «A fost o greșeală»

steve-easterbrook.jpg

steve easterbrook mcdonalds
Steve Easterbrook a fost concediat pentru că a avut o relație consimțită cu o angajată
foto: Profimedia

Directorul general al McDonald’s, Steve Easterbrook, a fost demis din cauza unei relaţii recente, consimţite, cu o angajată, care, potrivit consiliului de administraţie, a încălcat politica grupului, a anunţat duminică uriaşa reţea de fast-food-uri, transmite Reuters, citat de News.ro.

Board-ul a constatat că Easterbrook, în vârstă de 52 de ani, care conducea McDonald’s din 2015, ”a dat dovadă de o judecată greşită” implicându-se în relaţia respectivă, a anunţat McDonald’s ntr-un comunicat.

Easterbrook a renunţat şi la locul deţinut în consiliul de administraţie.

“A fost o greşeală. Având în vedere valorile companiei, sunt de acord cu board-ul că este timpul să merg mai departe”, a afirmat Easterbrook într-un email transmis de companie angajaţilor.

Plecarea din funcţie a lui Easterbrook este una dintre cele mai importante care au avut loc în ultimii câţiva ani în lumea corporativă americană, în legătură cu relaţii considerate nepotrivite. Atenţia acordată directorilor şi modului în care aceştia îşi tratează angajaţii s-a intensificat pe fondul mişcării #MeToo, care a scos în evidenţă cazuri de hărţuire sexuală la locul de muncă.

Chris Kempczinski, de 51 de ani, care ocupa funcţia de preşedinte al McDonald’s USA, a fost numit director general al grupului McDonald’s, măsura intrând în vigoare imediat. Acesta a intrat şi în board-ul McDonald’s. În mesajul adresat angajaţilor, Kempczinski i-a mulţumit lui Easterbrook pentru că l-a recrutat la McDonald’s şi a spus că se aşteaptă ca grupul să continue planul de dezvoltare axat pe clienţi.

Compania nu a oferit alte detalii despre circumstanțele care au condus la plecarea lui Easterbrook. McDonald’s urmează să publice în curând informaţiile financiale legate de demiterea lui Easterbrook.

“Chiar dacă plecarea lui Easterbrook este în mod clar o pierdere, McDonald’s continuă să aibă una dintre cele mai vechi echipe de conducere, ceea ce ar trebui să contribuie la o anumită stabilitate în timpul acestei tranziţii neaşteptate”, a declarat Brian Vaccaro, analist la firma Raymond James.

Citește și:

Trump bea cola, mănâncă de la McDonald's și are doar 108 kg? Ce zice medicul lui

Aceasta este țara care a închis toate restaurantele McDonald’s

 

Steve Easterbrook a condus remodelararea restaurantelor din SUA

Preţul acţiunilor McDonald’s a crescut de aproximativ două ori în timpul mandatului lui Easterbrook, dar grupul a ratat estimările de profit ale Wall Street pentru prima oară în ultimii doi ani, pe fondul cheltuielilor pentru remodelarea restaurantelor din Statele Unite şi creşterea serviciilor oferite, pentru a răspunde declinului vizitelor clienţilor în restaurantele sale.

Remodelarea celor 14.000 de restaurante McDonald’s din SUA include chioşcuri pentru comenzi digitale, comenzi prin telefoanele mobile şi servicii de plată şi ridicare a comenzilor şi parteneriate cu serviciile de livrare pe bază dee aplicaţii GrubHub, Uber Eats şiDoorDash.

Easterbrook a redresat operaţiunile McDonald’s în Marea Britanie, unde s-a născut, prin reconcentrarea pe burgeri şi o campanie publicitară care a avut ca obiectiv demontarea zvonurilor negative legate de mâncarea oferită de companie.

McDonald’s, cu sediul central la Chicago, unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume, a aniversat recent cea de-a 40-a aniversare a meniului Happy Meal pentru copii şi este cunoscut pentru reputaţia de a fi o companie prietenoasă pentru familii.

Loading...

Citește și