Diferențe uriașe între Trump și Macron. Cum își tratează soțiile, în fața lumii

Ultima actualizare:

    Donald Trump și Emmanuel Macron, diferențegetty
Donald Trump și Emmanuel Macron, diferențegetty

Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron (39 de ani), a fost învestit în funcţie duminică, 14 mai, fiind însoțit de soția sa, Brigitte (64 de ani), care părea foarte marcată de momentul solemn. Ceremonia de inaugurare a fost comparată cu cea a lui Donald Trump (70 de ani) care a avut-o alături, pe soția sa, Melania Trump (47 de ani). Însă, specialiștii au remarcat diferențe între caracterele celor doi lideri, atât în atitudinea afișată, cât și în comportamentul cu soțiile lor, primele doamne.

Căsnicia dintre Emmanuel Macron și Brigitte Trogneux a captat atenția întregii lumi, datorită diferenței de vârstă. Interesant este că și între Donald și Melania Trump există cam aceeași diferență, însă nu la fel de multă lume a fost la fel de curioasă și interesată de acest subiect.

Judi James, expert în citirea limbajului corpului, este de părere că, la ceremoniile de investire ale celor doi, s-au remarcat diferențe mari între atitudinea și comportamentul față de partenerele lor.

Energic și carismatic, Macron părea mai degrabă un actor care juca rolul președintelui într-un serial Tv. Prin multe feluri, soția sa a adoptat o atitudine sigură pe ea, care își trage imaginea departe de stereotipuri. Pe toata durata inaugurării, cei doi s-au privit cu egalitate și admirație, mai ceva ca Barack şi Michelle Obama în timpul ceremoniei sale. Brigitte s-a uitat lung și cu afecțiune la soțul său, dar avea în privire și o sclipire, ca atunci când îți vezi cel mai vechi și bun prieten realizându-și visurile cu care te bătea la cap de când erați mici.

Brigitte a afișat și o atitudine puternică și sigură pe ea. Faptul că Emmanuel i-a luat mâinile între ale lui în momentul sărutului, și nu și le-au luat reciproc, ea rămânând pe poziție, ar putea sugera că ea este ”puterea” în relația celor doi.


    Emmanuel Macron și Briggite u o relație închegatăfoto: Getty
Emmanuel Macron și Briggite u o relație închegatăfoto: Getty

Ceremonia de la Washington, din ianuarie 2017, a fost, de-asemenea, întoarsă pe toate părțile. La fel ca Macron, Trump a fost însoțit de soția sa pe care o ținea mândru de mână, ca și cum ar fi câștigat lozul cel mare. Trump se uita la cei din jur, puțin fals am putea spune, și părea că se luptă cu gândul ”adu-ți soția să muncească astăzi”. Dacă Macron a ținut-o tot timpul de mână pe soția sa, Trump nu a ezitat niciun moment să îi dea drumul Melaniei.


    getty
getty

Limbajul corpului său adopta o atitudine mai mult de anteprenor, decât a unui președinte, cu un simț ascuțit pentru posibile afaceri. Rareori privirile celor doi soți erau pe aceiași lungime de undă și nu ilustrau că ar fi egalitate între ei, Melania părând supusă. Pe lângă faptul că privirile celor doi nu s-au întâlnit prea des, nici atingerile dintre ei nu au fost sesizabile. Atingerile trădează de obicei afecțiunea față de celălalt, pe care cuplurile o folosește în limbajul non-verbal din relația lor, însă președintele american și soția sa nu prea le folosesc. Mai mult, Melania dădea semnale de disconfort în ochii publicului, mai ales când privirea ei se întâlnea cu cea a soțului. Se putea vedea clar, acesteia nu-i place atenția sau nu este obișnuită cu ea.


    Melania Trump nu este obișnuită cu atențiagetty
Melania Trump nu este obișnuită cu atențiagetty

Pe de altă parte, Brigitte, soția lui Macron, se descurca foarte bine în atenția publicului, simțindu-se foarte confortabil, potrivit Mirror.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net