Diana, "prinţesa inimilor", ar fi împlinit miercuri 54 de ani FOTO

Ultima actualizare:

    Diana, care a murit în urmă cu 18 ani, ar fi împlinit 54 de ani pe 1 iulieFoto: Getty
Diana, care a murit în urmă cu 18 ani, ar fi împlinit 54 de ani pe 1 iulieFoto: Getty

Lady Diana, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale Casei Regale Britanice, ar fi împlinit miercuri (1 iulie) 54 de ani. Cunoscută drept "Prinţesa Inimilor", Diana a murit la 36 de ani într-un tragic accident în Paris, dar a rămas în memoria oamenilor pentru actele ei de caritate şi dorinţa de a se apropia de cei nevoiaşi.

Diana s-a născut pe 1 iulie 1961, în Norfolk. Tatăl ei, Edward John Spencer, a fost numit Duce în 1975, iar de atunci, i s-a spus Lady Diana. L-a cunoscut pe Prinţul Charles doi ani mai târziu, dar a început o relaţie cu el de abia în 1980. La scrut timp, în februarie 1981, Charles a cerut-o de soţie şi i-a dăruit un inel din safir albastru, care, peste ani, va deveni inelul de logodnă al lui Kate Middleton.

În vârstă de 22 de ani, Diana a devenit Prinţesă a Tării Galilor în 1981, când ea şi Prinţul Charles s-au căsătorit sub ochii întregii plante, în cadrul unei ceremonii considerate a fi una de poveste. Din clipa în care ea şi noul ei soţ au ieşit la balconul Palatului Buckingham pentru a întâmpina poporul britanic, Diana a cucerit inimile publicului. 

Imagini de colecţie cu Lady Diana de-a lungul vieţii sale

Din nefericire, mariajul lor s-a destrămat rapid, iar în 1992, despărţirea lor a fost anunţată de Prim Ministrul John Mayor în cadrul unei şedinţa a Parlamentului. 

Cunoscută pentru stilul ei, rafinament şi eleganţă, Diana a fost numită "prinţesa inimilor" pentru că s-a implicat enorm în activităţi de caritate. Ea a luptat împotriva SIDA, a cancerului şi a leprei şi nu s-a ferit să fie mereu alături de oameni de rând. Mai mult, ea a militat împotriva minelor de război şi a demarat campanii pentru ajutorarea oamenilor fără adăpost. 

Moartea Dianei a şocat o lume întreagă. În noaptea de 31 august 1997, maşina în care se aflau ea şi Dodi Fayed, iubitul ei de atunci, s-a izbit de un perete al pasajului Pont d l'Alma din Paris. Milioane de oameni din jurul lumii au urmărit îndureraţi funeraliile prinţesei, care a murit la doar 36 de ani. 

În 1999, revista Time a numit-o printre cei mai influenţi oameni din lume, iar BBC a numit-o, în 2002, pe lista celor mai importante personalităţi britanice. Fii ei, William şi Harry, în duc numele mai departe, prin numeroase acţiuni de caritate. Mai mult, William i-a dat numele fiicei lui, Charlotte Elizabeth Diana, în memoria mamei sale. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net