Dezvăluiri șocante despre masacrul cu 800 de morți din Tigray. Premierul, deținător al unui Nobel pentru Pace, a spus că nu au fost victime

Ultima actualizare:

    Soldații din Eritreea au venit în oraș și au început să ucidă la întâmplareFoto: AFP
Soldații din Eritreea au venit în oraș și au început să ucidă la întâmplareFoto: AFP

Revoltător! Trupele din Eritreea care luptă în regiunea Tigray din Etiopia au ucis sute de oameni în doar câteva zile, la final lunii noiembrie din 2020. Mai mulți martori au fost intervivați de BBC și au povestit ororile prin care au trecut.

Un martor a povestit pentru BBC cum trupuri ale celor uciși au rămas zile întregi pe străzi, fiind mâncate de hiene, relatează Digi24. Etiopia și Eritreea neagă faptul că soldații celei din urmă s-ar afla în regiunea Tigray și au refuzat să comenteze informațiile despre atacuri.Comisia Drepturilor Omului din Etiopia a anunțat că investighează acuzațiile.

De asemenea, premierul etiopian Abiy Ahmed, câștigător al premiului Nobel pentru Pace în 2019, după ce a încheiat vechiul conflict între Etiopia și Eritreea, a mers în Parlament pe 30 noiembrie 2020 și a spus că "niciun civil nu a fost ucis" în operațiune.  Cu toate astea, martorii din orașul Axum, provincia Tigray, au povestit cum în acea zi au început să îngroape morții lăsați în urmă de soldații din Eritreea, majoritatea civili neînarmați uciși la întâmplare.

Mai mult, liniile telefonice au fost tăiate și jurnaliștii nu aveau acces în Tigray, atrocitățile s-au petrecut fără ca nimeni să afle. Crimele au lăsat străzile din Aksum pline de oameni morți. "Tot ce se putea vedea pe străzi erau cadavre și oameni plângând", a declarat un martor. Printre morți erau și credincioși care veniseră la biserica Sfânta Maria din Sion, unde creștinii cred că se află Chivotul Legământului.

"Soldații din Eritreea au venit în oraș și au început să ucidă la întâmplare", a mai declarat un martor.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net