Dezvăluiri din interiorul ISIS: De ce sunt relaxaţi ostaticii înaintea execuţiei

Ultima actualizare:

    Japonezul Kenji Goto a fost executat de ISIS
Japonezul Kenji Goto a fost executat de ISIS

Un fost membru al organizaţiei Stat Islamic a dezvăluit metoda prin care răpitorii din cadrul grupării îi determină pe ostatici să se "relaxeze" în faţa camerelor de luat vederi.

Sub numele "Saleh", fostul membru SI a declarat în exclusivitate pentru Sky News că a fost angajat de un bărbat turc din cadrul grupării pentru a-i asigura pe ostatici că vieţile nu le sunt în pericol, în pofida faptului că el ştia că urmau să fie omorâţi.

Repetiţiile execuţiilor sunt organizate astfel încât, atunci când vine momentul să fie omorâţi, ostaticii nu se aşteaptă să fie ucişi şi sunt "relaxaţi" în timpul filmării, susţine Saleh.

"Turcul îmi zicea «spune-le că nu e nicio problemă, e doar o înregistrare video, nu te omorâm, vrem ca Guvernul tău să nu mai atace Siria. Nu avem nicio problemă cu tine, tu eşti dar un vizitator». Aşa că (ostaticii) nu-şi fac griji. Le spuneam întotdeauna «nu-ţi face griji, nu contează, nu e nimic periculos pentru tine». Dar, într-un final, eram sigur că aveau să fie ucişi. Poate că ei (răpitorii) ridică vocea, dar fără să lovească. (Călăul) îi spune într-una (ostaticului) «este o repetiţie, nu-ţi fie frică»", a declarat el.

"Saleh" spune că bărbatul mascat din filmele în care apar executaţi prizonieri occidentali, cel cunoscut sub numele de John Jihadistul, este într-adevăr Mohammed Emwazi, tânărul de 26 de ani din Londra.  

„Saleh“ spune că Emwazi este angajat drept călău-şef pentru ostaticii străini şi că numele lui în cadrul organizaţiei este temut şi respectat. El este singura persoană care recunoaşte că l-a văzut pe Emwazi luând o viaţă.  

„Când l-a ucis pe Kenji Goto, am fost de faţă. Nu foarte aproape, ci la o mică distanţă. După ce l-a ucis, trei sau patru persoane au venit şi au luat cadavrul pe care l-au pus într-o maşină. După asta, John s-a îndreptat în altă direcţie“, povesteşte Saleh, într-o engleză destul de proastă, notează jurnaliştii „Sky News“.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net