Dezvăluiri cutremurătoare din lumea modei! ”Înlocuiam 3 mese cu 3 mere”

Ultima actualizare:
Victoire Maçon Dauxerre a fost somată să slăbească pentru a intra în măsura 32
Victoire Maçon Dauxerre a fost somată să slăbească pentru a intra în măsura 32

Fostul manechin de succes Victoire Maçon Dauxerre face dezvăluiri cutremurătoare din industria modei. Ceea ce reprezintă pentru multe tinere locul ideal de muncă, promisiunea unei vieți pline de strălucire, bani și faimă, pentru Victoire ar fi putut însemna moartea. Pentru ea și pentru multe alte fete obligate să slăbească pentru a urca pe podium.

Victoire avea 17 ani când a fost remarcată pe stradă de cel care avea să devină agentul său. I s-a promis o carieră strălucită, bani, călătorii și un renume mondial. Pentru tânăra ambițioasă, dar fragilă, care tocmai ratase admiterea la facultate, scena modei era o alternativă neașteptată și tentantă.

La vremea respectivă, franțuzoaica era deja foarte slabă: 56 kg la o înălțime de 1,80 m. Și totuși, la prima întâlnire cu agenția Elite, i s-a explicat că trebuie să mai slăbească pentru a urca pe podiumurile de prezentare. Perfecționistă din fire și din dorința de a nu-și dezamăgi părinții, Victorie s-a dedicat trup și suflet acestui nou proiect, hotărâtă să să fie cea mai bună.

”Mi s-a spus: «Dacă vrei să faci asta, poți să fii cea mai bună, dar va trebui să intri în măsura 32». Conștiincioasă, am înlocuit, în fiecare zi, cele trei mese cu trei mere”, a povestit Victorie pentru Les Inrockuptibles.


    Victoire Maçon Dauxerre a fost somată să slăbească pentru a intra în măsura 32foto: arhiva personală
Victoire Maçon Dauxerre a fost somată să slăbească pentru a intra în măsura 32foto: arhiva personală

Două luni mai târziu, tânăra participa la Săptămâna Modei de la New York. Cântărea numai 47 kg, refuza să mănânce și lua laxative pentru a elimina și cel mai mic surplus. Agentul ei a felicitat-o pentru atitudinea foarte ”profesionistă”. În realitate, nimeni nu părea să-și dea seama că devenise anorexică. Castingurile și defilările curgeau pe bandă rulantă. În câteva săptămâni, Victoire ajunge în topul celor mai căutate 20 de manechine din lume.

A încercat să se sinucidă la numai șase luni după ce a intrat în lumea modei

În timpul orelor lungi de așteptare de la castinguri, Victoire dădea iama în bufeturile copioase, de care manechinele abia se ating, de obicei, și numai în prezența jurnaliștilor. A început să facă crize de bulimie, își imagina că e enormă și ajunsese să creadă că nimeni nu o va mai angaja. ”Mă apreciau numai pentru corpul meu, iar acesta trebuia să fie slab. De îndată ce mă apucam să mănânc îmi pierdeam valoarea, identitatea”, a mai spus Victoire.

Câteva luni mai târziu, epuizată și dezamăgită de ipocrizia care domină lumea modei, Victoire a decis să renunțe la tot. Din păcate, lucrurile nu s-au îmbunătățit pentru moralul tinerei. Se învinovățea pentru faptul că lua în greutate. Oamenii din jurul ei, încă orbiți de luminile rampei și de paiete, nu prea au înețeles de ce Victoire se simțea rău. La numai șase luni după ce fusese remarcată pe stradă, tânăra a încercat să se sinucidă.

Fotografii o ”îngrășau” în photoshop

Acum se simte mai bine. Și-a terminat studiile de actorie și a scris o carte prin care vrea să atragă atenția asupra condițiilor inumane care le sunt impuse manechinelor. ”Este criminal să le ceri tinerelor să intre în măsura 32. Aceasta corespunde unor fete de 12-14 ani! De fapt, ni se cere să dispărem în spatele hainelor… Este vorba despre anularea corpului și personalității femeii.”

Ca să nu mai vorbim despre ipocrizie, omniprezentă în această meserie. ”La ultima mea ședință foto am observat cum fotografii adăugau în photoshop kilogramele pe care nu aveam voie să le iau în realitate.”

Au trecut cinci ani de la experiența nefericită a tinerei în lumea modei, însă Victoire nu și-a revenit cu totul. Alimentația a rămas un motiv de angoasă, se gândește de multe ori la mâncare ca la o consolare, o recompensă sau o pedeapsă și evită să mănânce în fața altor persoane. Încă mai aude, din când în când, o voce răutăcioasă în capul ei, care-i spune ”târfă” și care încearcă să-i spună ce și cum să mănânce.

Are în continuare probleme cu imaginea ei. ”Trecutul de manechin este o povară greu de purtat. Chiar dacă nu mai defilez în prezentări, am sentimentul că lumea mă judecă în continuare din această perspectivă. Mă obsedează asta.” Și totuși, Victoire se consideră fericită. La vârsta ei, 23 de ani, câteva dintre cunoștințele ei manechine sunt deja sterile, din pricina anorexiei. Altele au pierdut lupta cu moartea.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net