Descoperire incredibilă! Cafeaua ar putea să-ți salveze viața

Ultima actualizare:

    Un studiu revoluționar a demonstrat că băutura ta preferată îți poate salva viațaFoto: Arhiva Click!
Un studiu revoluționar a demonstrat că băutura ta preferată îți poate salva viațaFoto: Arhiva Click!

De-a lungul istoriei, cafeaua a fost considerată o virtute sau un viciu. Cert este că se numără plăcerile preferate ale oamenilor. Ultimele studii demonstrează că această băutură este extrem de bună pentru organismul tău. Cercetătorii au efectuat un studiu folosind 250.000 de participanți, respectiv 200.000 de femei și 50.000 de bărbați.

Aceștia au fust întrebați ce cantitate de cafea consumă zilnic, iar cercetătorii au stabilit pe baza răspunsurilor lor care este rata de mortalitate, în funcție de băuturile pe care le consumă. Inițial, oamenii de știință nu au găsit o legătură între consumul de cafea și mortalitate. Participanții la studiu care consumau între 1-3 cești de cafele pe zi s-a demonstrat aveau un risc mai scăzut cu 9% de a muri, față de cei care nu consumau deloc cafea. Cu toate acestea, cercetătorii credeau că datele nu sunt concludente. Descoperirea a venit atunci când oamenii de știință au văzut o legătură între cei care nu au fumat niciodată în viața lor, dar sunt consumatori de cafea, și rata scăzută de mortalitate. S-a demonstrat că persoanele care beau între două și cinci cafele pe zi au un risc de mortalitate mai scăzut,  cu 15 până la 20 la sută, scrie CNN.

„Rata scăzută de mortalitate e coincide cu ipoteza noastră. Consumul de cafea îți face bine la sănătate deoarece scande riscul diabetului de tip doi, dar și al bolilor cardiace”, a explicat Ming Ding, un doctorand al Universității Harvard și inițiatorul acestui studiu.

Până acum, a fost greu de găsit o legătură între consumul de cafea și rata scăzută de mortalitate, deoarece fumatul și cafeaua sunt cel mai adesea alăturate.

Totodată, cercetătorii au descoperit că oamenii care beau cel puțin o cană de cafea pe zi prezintă riscul apariției depresiei cu până la 30 la sută mai scăzut, față de cei care beau mai puțin de o ceașcă pe zi, care au un risc mai ridicat cu 36% de a fi depresivi. Și alte studii anterioare arătau o legătură între consumul de cafea și riscul scăzut de depresie și, în consecință, de suicid. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net