Depresia postnatală lovește și la case mari! Ivanka Trump vorbește despre experiența ei

Ultima actualizare:

    Ivanka Trump a suferit de depresie după nașterea celor trei copii ai eifoto: Getty Images
Ivanka Trump a suferit de depresie după nașterea celor trei copii ai eifoto: Getty Images

Ivanka Trump, fiica și consiliera președintelui Donald Trump, a dezvăluit că a suferit de depresie postnatală după nașterea fiecăruia dintre cei trei copii ai ei, într-un interviu pentru ”The Dr. Oz Show”. Ivanka a vorbit și despre soluția care a funcționat în cazul ei.

Ivanka Trump (35 de ani) și soțul ei, Jared Kushner (36 de ani), au trei copii: Arabella (6 ani), Joseph (3 ani) și Theodore (un an). ”Cu fiecare dintre cei trei copii ai mei am suferit de depresie postnatală”, a mărturisit Ivanka în celebra emisiune de televiziune.

Printre simptomele acestei afecțiuni se numără tristețea profundă și anxietatea. ”A fost o perioadă foarte grea pentru mine din punct de vedere emoțional, pentru că aveam impresia că nu mă ridic la nivelul potențialului meu ca părinte, sau ca antreprenor, sau ca director”, a declarat Ivanka. ”Am avut niște sarcini atât de ușoare, încât ceea ce s-a întâmplat după naștere m-a lovit cu atât mai rău.”

Pentru fiica lui Donald Trump, meditația a fost una din soluțiile care au funcționat. ”Meditez și acum. M-a ajutat enorm”. Ivanka a adăugat că îi este foarte dificil să găsească timp pentru asta, având în vedere că cei trei copii ai ei sunt foarte matinali, dar această ”investiție” de 15 sau 20 de minute în fiecare dimineață îi ”încarcă bateriile” și reprezintă ”echivalentul a câteva ore de somn”.


    Ivanka Trump și Jared Kushner au trei copiifoto: Getty Images
Ivanka Trump și Jared Kushner au trei copiifoto: Getty Images

Conform Centrului de Psihiatrie și Psihoterapie MindCare, Multe femei prezintă simptome afective în perioada denumită postpartum, la 4-6 săptămâni după naştere. ”Cel mai frecvent este vorba despre depresia tranzitorie postnatală (baby blues), care apare la 2-3 zile după naştere şi care este caracterizată prin labilitate afectivă, tristeţe, iritabilitate, plâns nemotivat. Se crede că aceasta ar fi rezultatul variaţiilor rapide ale nivelurilor hormonale, stresului legat de naştere şi conştientizării responsabilităţilor pe care le presupune maternitatea. Dacă aceste simptome nu dispar după două săptămâni, ele ar putea reprezenta debutul unei depresii majore postpartum.Depresia postnatală, numită şi depresie postpartum, este mai puţin frecventă (aproximativ 10-15% dintre mame), dar mai severă şi mai îndelungată decât depresia tranzitorie postnatală”, se arată pe pagina de internet a centrului MindCare.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net