Demonstraţii anti-Putin şi pro-Navalnîi în Rusia, la -50 de grade. Poliţia a arestat zeci de persoane

Ultima actualizare:

    Poliţia din Rusia a arestat zeci de persoane la manifestaţiile organizate în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei NavalnîiFoto Profimedia
Poliţia din Rusia a arestat zeci de persoane la manifestaţiile organizate în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei NavalnîiFoto Profimedia

Poliţia din Rusia a arestat zeci de persoane în cadrul manifestaţiile organizate în întreaga ţară pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, principalului opozant al lui Vladimir Putin, arestat în urmă cu o săptămână, la revenirea în ţară. În Siberia, protestele s-au desfăşurat la -50 de grade Celsius.

Primele manifestaţii au avut loc sâmbătă în Extremul Orient rus, unde câteva mii de persoane au ieşit în stradă în Vladivostok şi Habarovsk, iar importante efective de poliţie au fost desfăşurate, potrivit susţinătorilor lui Navalnîi.

În oraşul Iakuţk, în această dimineaţă a fost organizat un mic protest, în ciuda temperaturilor de -50 de grade Celsius, potrivit digi24.ro.

Din Moscova şi până la Vladivostok, echipa lui Navalnîi, care a fost otrăvit în august 2020 cu agent neurotoxic Noviciok, a difuzat apeluri la proteste în 65 de oraşe ruse.


    Foto Profimedia
Foto Profimedia

Circa 50 de protestatari au fost arestaţi în 10 oraşe ruseşti, potrivit organizaţiei neguvernamentale OVD-info, specializată în contabilizarea arestărilor la manifestaţii.

La Moscova, unde mobilizarea opoziţiei este de obicei cea mai semnificativă, protestatarii urmează să se reunească la ora locală 14:00 (11:00 GMT) în piaţa Puşkin. Poliţia moscovită a promis deja că va reprima fără întârziere orice adunare neautorizată, iar primarul capitalei, Serghei Sobianin, a calificat protestele drept inacceptabile, în plină pandemie de coronavirus.


    Foto Profimedia
Foto Profimedia

De altfel, soţia lui Navalnîi, Iulia, şi-a anunţat pe Instagram intenţia de a manifesta la Moscova pentru soţul ei.

După otrăvire, Navalnîi a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar săptămâna trecută, la întoarcerea la Moscova, a fost reţinut chiar pe aeroport.

Opozantul lui Putin se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net