Deconectat de la aparate pentru că familia nu a putut plăti 7.000 de lire

adrian_king.jpg

sursa foto: Facebook

Un turist britanic de 39 de ani care a intrat în comă chiar în timpul unui concediu în Egipt a fost deconectat de la aparate pentru că asigurarea medicală nu acoperea costurile spitalizării.

Adrian King și prietena sa se aflau în vacanță, în stațiunea Hurghada, când i s-a făcut rău în timpul unui tur cu cămilele prin deșert. Astfel, el a diagnosticat cu insuficiență renală și i-a fost făcută dializă. Ulterior, a intrat în comă, fiind ținut în viață de aparate. La scurt timp, însă, medici i-ar fi spus prietenei acestuia Nicola Wright că asigurarea sa de sănătate este invalidă și că nu acoperă costurile necesare îngrijirii sale medicale.

Incidentul a avut loc în luna mai a anului trecut, când Adrian King și prietena sa Nicola Wright au plececat în concediu, însă informațiile au apărut în spațiul public abia de curând. Cei doi au organizat o plimbare cu bicicleta și un tur cu cămilele prin deșert. Potrivit acesteia, au fost luați de la hotel în jurul orei 08.45, dar până la prânz King a început să se simtă rău, relatează stirileprotv.ro.  

Pe de altă parte, tatăl victimei, Charles Bumford în vârstă de 59 de ani acuză Consulatul Britanic. Astfel, el susține că ar fi contactat autoritățile britanice de aproximativ 50 de ori, dar că nimeni nu le-a oferit asistență consulară.

„Un bărbat din spital stătea în camera fiului meu și mi-a zis că asigurarea sa medicală este nulă. „Plătești acum sau îl deconectăm de la aparate”. Nu aveam cele 7.000 de lire pe care i le-a cerut. Înainte să iasă din cameră, a început să închidă aparatele. Nu mi-a venit să cred că autoritățile britanice n-au putut face mai mult. Le-am contactat de 50 de ori”, a spus Charles Bumford. 

Spitalul din Hurghada se apără spunând că Adrian King a refuzat să ofere informațiile pe care medicii i le-au solicitat. Potrivit tabloidului britanic, nu există detalii despre tratamentul primit de bărbat în cele cinci zile înainte să moară. 

loading...
Loading...