Declarațiile românului care şi-a pierdut copilul şi soţia în furtuna din Halkidiki

grecia_halkidiki_2.jpg

Ce a povestit românul care şi-a pierdut copilul şi soţia în furtuna din Halkidiki Citeste mai mult: adev.ro/pukkqo
Foto AFP

Românul aflat în vacanţă cu familia în Halkidiki în Grecia, care şi-a pierdut soţia şi copilul în furtuna petrecută acum trei zile, a povestit momentele prin care a trecut și clipele de teroare pe care le-a simțit pe pielea sa.

Conform antena3.ro, bărbatul nu-şi aminteşte prea multe detalii despre incident, însă reporterul postului de televiziune precizat anterior a relatat: 
„Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulţumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară a dat declaraţii şocante autorităţilor de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supravieţui. Nu-şi aminteşte foarte mare lucru. A căzut acoperişul, sub greutatea celor trei copaci şi peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit ţipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el şi de soţie. A văzut-o pe soţie sub acoperiş, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor. Împreună cu ei erau naşii lor, iar naşul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiş. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, şi preţ de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghiţit foarte multă apă. Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanţă l-a luat şi pe el. A crezut că fiul său este în viaţă, dar nu s-a întâmplat aşa, din nefericire", a spus reporterul Oana Iancu. 

Trupurile celor doi români decedați în Grecia vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare

Ministerul Afacerilor Externe vine noi cu precizări în urma tornadei devastatoare din Grecia, care ucis doi români, o femeie de 54 de ani și pe fiul ei de 8 ani. Reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces. Repatrierea va avea loc la începutul săptămânii viitoare. În rândul persoanelor accidentate se află și un român, care este însă în afara oricărui pericol, urmând să fie externat azi, 12 iulie.

”Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, a transmis, vineri, MAE, potrivit News.ro. Sursa citată anunță că trupurile celor două persoane decedate în urma tornadei care a lovi nordul Greciei vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare, potrivit news.ro.

 

Loading...

Citește și