Decizie istorică! Căsătoriile între homosexuali, legale pe tot teritoriul Statelor Unite

Ultima actualizare:

    Căsătoriile între homosexuali au fost legalizate pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americiifoto: AP
Căsătoriile între homosexuali au fost legalizate pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americiifoto: AP

Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite ale Americii a legalizat căsătoriile între persoane de același sex pentru toți americanii, vineri (26 iunie). Decizia a fost primită ca o victorie de activiștii homosexuali, care au luptat ani de-a rândul pentru realizarea acestui obiectiv.

Conform legii, cel de-al 14-lea amendament impune statului să permită căsătoriile între persoane de același sex. Începând cu data de 26 iunie, toate cele 50 de state din Statele Unite ale Americii vor fi obligate să emită licențe de căsătorie pentru cuplurile gay, potrivit theguardian.com.

Chiar dacă anumite state s-au opus deciziei, legea spune că uniunile între persoane de același sex trebuie recunoscute în toate statele, indiferent de statul în care a fost emisă licența. Mai mult, judecătorii au adus argumente puternice pentru care căsătoriile între persoane de același sex ar trebui legalizate. Aceștia spun că „deciziile cu privire la căsătorie sunt unele dintre cele mai intime pe care un om le poate face” și că americanii homosexuali au dreptul la „asocieri intime” libere față de legile care interzic astfel de relații, conform HuffingtonPost.

În anul 2004, statul Masachusetts a fost primul care a permis căsătoriile între persoane de același sex. Până în luna iunie a anului 2015, căsătoriile între homosexuali erau legale în 36 de state, iar Alabama rămăsese printre puținele care încă mai încercau să combată acest tip de relații. Începând de la 26 iunie 2015, căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în toate cele 50 de state din SUA.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net