Decizie importantă în Parlamentul britanic! Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie după Brexit

Ultima actualizare:

    Theresa may, premierul Regatului UnitFoto: Getty
Theresa may, premierul Regatului UnitFoto: Getty

Camera Lorzilor a amendat legislaţia Brexit-ului, pentru a obliga executivul să respecte drepturile cetăţenilor UE din M. Britanie. Theresa May, premierul Marii Britanii, va merge, însă, până în pânzele albe și a anunțat că, în două săptămâni va invoca articolul 50, prin care se dă startul formal al procedurii pentru Brexit.

Camera Superioară a Parlamentului britanic i-a provocat o înfrângere neașteptată Theresei May. Opoziția a câștigat cu scorul de 358 la 256 o procedură de vot prin care se garantează drepturile cetățenilor europeni de a locui în Marea Britanie chiar și după Brexit. Guvernul a catalogat rezultatul drept dezamăgitor. Rezultatul ar putea fi întors atunci când proiectul de lege va ajunge în Camera Comunelor. Dacă nu se va schimba nimic, guvernanţii vor fi obligaţi să publice în maximum trei luni de la declanşarea procedurii de ieşire o serie de propuneri pentru a proteja drepturile cetăţenilor europeni care locuiesc deja în Regatul Unit.

În ciuda acestui blocaj, miniștii guvernului condus de Theresa May sunt încrezători că vor respecta calendarul și articolul 50 va fi invocat la finalul lunii martie. Acela va fi momentul formal când, practic, Marea Britanie va începe procedurile oficiale pentru a se retrage din Uniunea Europeană. 

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net