Decizia radicală luată de Macedonia ca să îi oprească pe imigranți

imigranti_la_granita_macedoniei.jpg

imigranti granita macedonia
Valurile de imigranți se împotmolesc la granița Macedoniei cu Grecia
foto: Getty

Valurile de imigranți continuă să bată la porțile țărilor europene, însă puține dintre acestea sunt dispuse să îi primească. De teama lor, autoritățile au început să ia măsuri drastice. Criza imigranților a determinat Macedonia să recurgă la metode inumane pentru a împiedica refugiații aflați la granița cu Grecia să intre în țară.

Restricțiile impuse la frontiere de către Austria și țările din Balcani au dus la izolarea Greciei de restul continentului. Un gard cu sârmă ghimpată, lung de 30 de kilometri și înalt de 2 metri, construit la intrarea în Macedonia dinspre Grecia, a devenit noua graniță a Europei în lupta cu imigranții, potrivit dailymail.co.uk. Peste 27.000 de oameni au naufragiat pe teritoriul grecesc, după construirea gardului.

gard_sarma_ghimpata_imigranti.jpg

gard sarma ghimpata imigranti
Macedonia a construit un gard cu sârmă ghimpată, lung de 30 de kilometri, la granița cu Grecia
foto: Getty

 

Oficialii de la Bruxelles ar putea accepta să plătească Atenei 375 de milioane de dolari, în schimbul adăpostirii a 100.000 de persoane. Grecia ar putea fi „sacrificată”, pentru a salva Europa de imigranți, potrivit declarațiilor premierului slovac, Robert Fico: „Am ajuns la momentul la care Grecia ar putea fi sacrificată”. Acesta l-a avertizat pe Alexis Tsipras că va fi nevoit să își asume responsabilitatea pentru noile valuri de solicitanți de azil. „Va fi responsabilitatea voastră, pentru că nu ați făcut nimic la granița cu Turcia”, a mai explicat el.

sarma_ghimpata.jpg

sarma ghimpata
Autoritățile macedoniene recurg la măsuri inumane împotriva imigranților
foto: Getty

 

Cel puțin 7.000 de refugiați campează la frontiera de nord a Greciei cu Macedonia, care a fost inchisă în momentul în care sute de persoane au încercat să intre cu forța, luni (29 februarie). Atunci, mulți dintre imigranți au devenit violenți și au început să se lupte cu autoritățile, care au fost nevoite să împrăștie gaz lacrimogen în zonă, pentru a restaura ordinea.

În timp ce țările europene sporesc măsurile de respingere a solicitanților de azil, criza imigranților rămâne nerezolvată. 

Loading...

Citește și

 • imigranti romani bulgari marea britanie

  Mai mulți oficiali ai Marii Britanii au afirmat că în Regatul Unit au pătruns în decurs de un an mai bine de 50.000 de imigranți români și bulgari. Statisticile britanice arată că numărul total de imigranți în Marea Britanie a crescut până la 323.000.

 • imigranti refugiati europa

  Analizând contextul internațional actual, reprezentanții Uniunii Europene se așteaptă ca anul acesta, în Europa să pătrundă încă un milion de imigranți. Principala cauză a acestui masiv aflux de refugiați este războiul din Siria, iar gardurile nu vor putea stopa afluxul imigraționist.

 • apucata de fund

  Scandalul abuzurilor sexuale din Koln, din noaptea trecerii dintre ani, s-a răspândit imediat în presa internațională. Subiectul a fost preluat din media germană și a ajuns chiar și la noi. De atunci, au apărut numeroase filmări cu situații asemănătoare.

 • imigranti sinucidere grecia

  În jur de 20.000 de imigranți au rămas blocați în Grecia după ce Macedonia și-a închis granițele. Grecii folosesc stadioanele de fotbal pentru a-I găzdui pe imigranți, iar aceștia așteaptă la cozi interminabile pentru mâncare. Doi refugiați au încercat să se sinucidă în Atena în semn de protest.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1