Decizia Kremlinului după ce Marea Britanie a expulzat 23 de diplomaţi ruşi

000_12g591.jpg

Rusia va expluza 23 de diplomaţi englezi
foto: AFP

Război diplomatic între Rusia şi Marea Britanie. După ce săptămâna aceasta premierul britanic Theresa May a anunţat că va expluza 23 de diplomaţi ruşi, oficialii de la Kremlin au luat o decizie similară.

Ministrul rus de externe a declarat că cei 23 de diplomaţi au o săptămână la dispoziţie să părăsească ţara. Mai mult, British Council va fi închis, iar Londrei i se va retrage permisiunea de a deschide un consulat general al Sankt Petersburg. 

Confrom metro.co.uk, într-un comunicat de presă, oficialii ruşi au ameninţat că vor lua mai multe măsuri dacă Marea Britanie continută să facă mutări "neprietenoase".

Londra a decis să-i expulzeze cei 23 de ruşi în urma incidentului de la 4 martie, în spatele căruia acuză că se află preşedintele rus în exerciţiu Vladimir Putin. Fostul spion rus Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa Iulia, în vârstă de 33 de ani, se află în continuare în stare critică, după ce au fost găsiţi inconştienţi, pe 4 martie, pe o bancă la Salisbury, în Wiltshire. Moscova a negat orice implicare în tentativa de asasinat.

Loading...