Deces în familia regală a Danemarcei. Care a fost ultima dorinţă a prinţului Henrik

Ultima actualizare:

    Prințul Henrik al Danemarcei a murit la 83 de anifoto: Hepta
Prințul Henrik al Danemarcei a murit la 83 de anifoto: Hepta

Prinţul Henrik, soţul reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a decedat marţi noaptea, la vârsta de 83 de ani.

La începutul lunii februarie, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei a fost diagnosticat cu o tumoare malignă în timp ce primea tratament împotriva unei infecţii pulmonare.

El a murit în somn, la palatul Fredensborg, la circa 40 de kilometri la nord de capitală, avându-i alături pe regină şi pe cei doi fii.

În septembrie, casa regală a anunţat că Henrik suferă de "demenţă", care se manifestă frecvent sub forma Alzheimer.

În august 2017, Prințul Henrik al Danemarcei a anunțat că nu-și dorește să fie îngropat lângă soția sa, Regina Margrethe, spunând că este supărat pe faptul că el nu a fost tratat niciodat ca egalul Reginei. Prințul s-a căsătorit cu Regina în anul 1967 și mai târziu a fost numit prinț consort, însă, în repetate rânduri și-a exprimat dorința de a fi numit rege consort.


    Regina Margrethe a II-a a Danemarcei şi prinţul consort Henrikfoto: Hepta
Regina Margrethe a II-a a Danemarcei şi prinţul consort Henrikfoto: Hepta

”Nu este niciun secret că timp de foarte mulți ani, Prințul a fost nefericit cu rolul și titlul său în monarhia daneză. Acest disconfort a crescut și mai mult în ultimii ani. Pentru Prinț, decizia de a nu fi îngropat alături de Regină este o consecință natuarală a faptului că nu au fost niciodată tratați cu egalitate, că nu a primit rolul și titlul pe care și l-a dorit” a declarat Lene Balleby, responsabilul de comunicare cu presa al Palatului, potrivit The Guardian, la începutul lunii august.

S-ar părea că Regina este de acord cu decizia soțului ei. Prințul Henrik s-a retras anul trecut din viața publică și a renunțat la titlul de prinț consort. De atunci acesta a mai participat la câteva întruniri și și-a petrecut mare parte din timp pe proprietatea lui din Franța.

Vezi aici mai multe imagini cu familia regală daneză

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net