De la învestirea în funcția de președinte, Trump spune cam 5,5 minciuni pe zi

gettyimages-619026874.jpg

donald trump
Trump, considerat un mincinos de zile mari! A spus mai multe minciuni decât totalul zilelor de mandat
Foto: Getty

Nu a trecut nici măcar un an de la învestirea în funcția de președinte al Statelor Unite, dar Donald Trump a spus deja mai multe minciuni decât zilele care au trecut de când e liderul SUA. Un studiu arată că Trump a spus până acum peste 1.600 de declarații false.

Se pare că multe dintre declarațiile lui Donald Trump nu sunt doar scandaloase, ci și false. Desigur, deja se intuia că președintele american obișnuiește să-și ducă în eroare cetățenii, dar este incredibil cât de des face acest lucru.

Un studiu realizat de Washington Post demonstrează că Trump a spus în cele 298 de zile de mandat, nu mai puțin de 1.628 de declarații false, ceea ce ar însemna o medie de 5,5 minciuni pe zi. Specialiștii sunt de părere că în acest ritm, Trump va emite în jur de 2.000 de declarații eronate în doar un an de mandat și aproape 8.000 de minciuni până la sfârșitul întregului mandat.

În luna octombrie, ritmul minciunilor cotidiene pare să fie ceva mai accelerat, undeva la nouă declarații false pe zi, dar numărul atât de mare se explică și prin faptul că președintele milionar are obiceiul să se repete. Trump a repetat de trei-patru ori aceleași 50 de minciuni.

Un exemplu evident este cel al programului Obamacare, despre care Trump a spus de 60 de ori că „este pe cale să moară” sau „a murit”, ceea ce este o aberație, potrivit Biroului pentru buget al Congresului (și oricum, președintele n-ar fi lăsat să distrugă orice structură administrativă, la întâmplare, doar pentru că așa crede de cuviință, fără vreun argument solid).

De asemenea, Trump tinde să spună cele mai multe minciuni atunci când vorbește despre nivelul șomajului american, despre taxe, piața bursieră din SUA și, din nou, programul de sănătate Obamacare.

loading...
Loading...

Citește și