De ce sunt islamiștii obsedați de sex?

femeie_musulman.jpg

femeie musulmana
Femeile musulmane pot face ani grei de închisoare dacă umblă pe stradă cu părul descoperit
Foto TheDailyBeast

În toate societățile islamice, sexualitatea este un subiect tabu din cauza faptului că dogmele religioase o interzic, fiind astfel o lege de stat. Toate aspectele care țin de afișarea femeii în societate, descoperirea părului, purtarea unei fuste mai scurte, sunt aspru pedepsite. Paradoxal, efectul acestei interdicții nu este o societate pioasă, purificată, ci dimpotrivă, sexualitatea devine o adevărată obsesie.

De mai mult timp, democrațiile occidentale, cu excepția Franței, care a avut o atitudine diferită, au ezitat să intervină în felul în care aleg femeile să se îmbrace. Statele occidentale au preferat să lase fiecare cultură să își decidă propriile coduri de conduită. Principalul scop a fost acela de a oferi femeilor dreptul deplin de a putea alege ce este cel mai bine și mai potrivit pentru ele.

Conform TheDailyBeast.com, în societățile musulmane ultratradiționaliste însă, femeile pot risca să facă ani grei de închisoare dacă își lasă capul descoperit. O simplă acțiune sau gest de revoltă - care ar fi o minoritate în interiorul unei minorități - nu prevestește nimic bun pentru acel grup. Din cauza acestei așa-numite legi, care tinde să devină un adevărat tabu, mulți au început să se întrebe dacă această problemă nu ține de fapt de un anumit fetiș al societăților musulmane.

81843500.jpg

femeie musulmana
Femeie musulmană
Foto Getty

Feministele arabe scriu de ceva vreme despre nevoia unei revoluții sexuale în lumea arabă și chiar au creat reviste online unde este criticată impunerea de a purta doar hijab. Femeile sunt îndemnate să renunțe la acest așa-zis veșmânt sfânt și să aleagă rochiile sau orice altă piesă vestimentară care iese din tiparul islamic. Alte feministe au găsit o formă de a se face auzite, protestând dezbrăcate. Nu doar ele sunt cele care militează pentru emanciparea femeilor, există și bărbați, ce-i drept, tot o minoritate, care pun la îndoilaă caracterul teologic al hijabului.

72166261.jpg

val femeie musulmana
"Vălul înseamnă eliberarea femeilor"
Foto Getty

Dorința de a interzice aceste voci care încearcă să se facă auzite este, de fap,t o dorință de a deține controlul. Religia devine astfel un instrument al puterii și controlului în mâinile celor care guvernează.

Sexualitatea a devenit o adevărată obsesie pentru teocrați - cei care guvernează prin intermediul religiei. Exprimarea sexuală este complet interzisă în lumea islamică, dar felul în care aceasta este înțeleasă de fundamentaliștii islamici este de-a dreptul uimitor. Islamiștii vor să scoată în evidență că Orientul Mijlociu este un ținut purificat de orice rău și tentație, în timp ce Occidentul este un loc al promiscuității și păcatului. Cu sute de ani în urmă, în Evul Mediu, Europa se confrunta cu același blocaj de mentalitate.
Ideea fundamentală care explică obsesia islamiștilor față de tot ceea ce ține de sex este că pe măsură ce principiile religioase devin prea importante și se confundă cu politica, cu atât vor exista mai multe interdicții în materie de sexualitate. Libertatea sexuală a devenit un aspect important care face diferența între statele deschise către lumea exterioară și cele închise, ostile față de tot ce este străin.

De ce îi fascinează pe extremiști sexualitatea? Tocmai pentru că aceasta le este interzisă. Cu cât o dogmă tinde să controleze un anumit aspect al societății, cu atât oamenii devin mai atrași de acel aspect și devine chiar o obsesie.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

  • Tensiunile din capitala Uniunii Europene, Bruxelles, sunt la cote maxime după atentatele din 22 martie, când au murit peste 30 de persoane și alte 280 au fost rănite. Incidentele nu lipsesc nici acum, la mai bine de 10 zile de la tragedie.

  • femei isis

    Groază este cuvântul de ordine în teritoriile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak (ISIS): bărbații sunt uciși, iar femeile abuzate sexual. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării extremiste o violează. Povestea relatată de CNN a unei tinere care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, este cutremurătoare.