De ce sunt islamiștii obsedați de sex?

Ultima actualizare:

    Femeile musulmane pot face ani grei de închisoare dacă umblă pe stradă cu părul descoperitFoto TheDailyBeast
Femeile musulmane pot face ani grei de închisoare dacă umblă pe stradă cu părul descoperitFoto TheDailyBeast

În toate societățile islamice, sexualitatea este un subiect tabu din cauza faptului că dogmele religioase o interzic, fiind astfel o lege de stat. Toate aspectele care țin de afișarea femeii în societate, descoperirea părului, purtarea unei fuste mai scurte, sunt aspru pedepsite. Paradoxal, efectul acestei interdicții nu este o societate pioasă, purificată, ci dimpotrivă, sexualitatea devine o adevărată obsesie.

De mai mult timp, democrațiile occidentale, cu excepția Franței, care a avut o atitudine diferită, au ezitat să intervină în felul în care aleg femeile să se îmbrace. Statele occidentale au preferat să lase fiecare cultură să își decidă propriile coduri de conduită. Principalul scop a fost acela de a oferi femeilor dreptul deplin de a putea alege ce este cel mai bine și mai potrivit pentru ele.

Conform TheDailyBeast.com, în societățile musulmane ultratradiționaliste însă, femeile pot risca să facă ani grei de închisoare dacă își lasă capul descoperit. O simplă acțiune sau gest de revoltă - care ar fi o minoritate în interiorul unei minorități - nu prevestește nimic bun pentru acel grup. Din cauza acestei așa-numite legi, care tinde să devină un adevărat tabu, mulți au început să se întrebe dacă această problemă nu ține de fapt de un anumit fetiș al societăților musulmane.

Feministele arabe scriu de ceva vreme despre nevoia unei revoluții sexuale în lumea arabă și chiar au creat reviste online unde este criticată impunerea de a purta doar hijab. Femeile sunt îndemnate să renunțe la acest așa-zis veșmânt sfânt și să aleagă rochiile sau orice altă piesă vestimentară care iese din tiparul islamic. Alte feministe au găsit o formă de a se face auzite, protestând dezbrăcate. Nu doar ele sunt cele care militează pentru emanciparea femeilor, există și bărbați, ce-i drept, tot o minoritate, care pun la îndoilaă caracterul teologic al hijabului.

Femeie musulmană
Femeie musulmană

"Vălul înseamnă eliberarea femeilor"
"Vălul înseamnă eliberarea femeilor"

Dorința de a interzice aceste voci care încearcă să se facă auzite este, de fap,t o dorință de a deține controlul. Religia devine astfel un instrument al puterii și controlului în mâinile celor care guvernează.

Sexualitatea a devenit o adevărată obsesie pentru teocrați - cei care guvernează prin intermediul religiei. Exprimarea sexuală este complet interzisă în lumea islamică, dar felul în care aceasta este înțeleasă de fundamentaliștii islamici este de-a dreptul uimitor. Islamiștii vor să scoată în evidență că Orientul Mijlociu este un ținut purificat de orice rău și tentație, în timp ce Occidentul este un loc al promiscuității și păcatului. Cu sute de ani în urmă, în Evul Mediu, Europa se confrunta cu același blocaj de mentalitate.Ideea fundamentală care explică obsesia islamiștilor față de tot ceea ce ține de sex este că pe măsură ce principiile religioase devin prea importante și se confundă cu politica, cu atât vor exista mai multe interdicții în materie de sexualitate. Libertatea sexuală a devenit un aspect important care face diferența între statele deschise către lumea exterioară și cele închise, ostile față de tot ce este străin.

De ce îi fascinează pe extremiști sexualitatea? Tocmai pentru că aceasta le este interzisă. Cu cât o dogmă tinde să controleze un anumit aspect al societății, cu atât oamenii devin mai atrași de acel aspect și devine chiar o obsesie.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net