De ce refuză interogatoriul Salah Abdeslam, principalul suspect în atentatele de la Paris

salah_abdeslam.jpg

salah abdeslam
Salah abdeslam refuză să se prezinte la interogatoriu
Foto arhiva Click!

Cel mai important suspect în atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015, Salah Abdeslam (26 de ani), refuză să colaboreze cu anchetatorii și să se prezinte la interogatoriu.

Pe 8 iulie, judecătorul de instrucție a întocmit un proces verbal în care era menționată neprezentarea lui Salah Abdeslam la interogatoriu, acesta refuzând să prărsească celula închisorii Fleury-Mérogis, informează Agerpres.ro, potrivit AFP.

În același timp, avocatul său, Frank Berton, a solicitat suspendarea supravegherii video permanente în închisoare a lui Abdeslam, autoritățile considerându-l "creierul" atentatului din Franța. Avocatul a pus absența clientului său la interogatoriu pe seama "acestei monitorizări video pe care nu o mai vrea".

Salah Abdeslam a fost arestat pe 18 martie în cartierul bruxellez Molenbeek, locul unde a copilărit și unde a stat ascuns după atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015. Fratele său, Ibrahim, este unul dintre teroriștii sinucigași care au executat atentate în cafenelele pariziene și în sala de concerte Bataclan. Nu se știe deocamdată care a fost rolul lui Salah, dar cel mai probabil a avut unul coordonator.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • salah abdeslam imagine arest

    Prima imagine cu Salah Abdeslam (26 de ani), suspect de implicare în atacurile teroriste de la Paris, a fost făcută publică de presa internațională. Presupusul terorist are o înfățișare diferită de când a fost arestat. I-a crescut barba și este vizibil extenuat. Potrivit oamenilor legii, Abdeslam este un prizonier model.

  • salah abdeslam

    Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii implicați în atentatele din Paris, de la 13 noiembrie 2015, a fost arestat vinerea trecută (18 martie), în Bruxelles. După o săptămână, Abdeslam a făcut dezvăluiri poliției despre creierul din spatele atentatelor din Paris, dar și despre ce s-a întâmplat, de fapt, la Stade de France.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1