De ce le e interzis femeilor musulmane să poarte ținuta tradițională pe plaja din Cannes

femeie_musulmana.jpg

femeie musulmana
Femeile musulmane nu vor mai avea voie să poarte pe plaja din Cannes costumul de baie specifivi religiei lor
Foto Getty

A fost stârnit un val de nemulțumiri atunci când primarul din Cannes a declarat că femeilor musulmane le va fi interzis să mai poarte costumul de baie specific religiei lor.

David Lisnard, primarul din Cannes, consideră că acest costum de baie, care iese ușor în evidență, amenință să-i provoace pe francezi ca urmare a numeroaselor atacuri teroriste revendicate de Statul Islamic, informează Daily Mail.

În urma violențelor de natură teroristă care au avut loc pe teritoriul Franței, poporul francez pare să resimtă o oarecare islamofobie, iar primarul din Cannes dorește să o diminueze prin interzicerea musulmanilor să își manifeste cultul religios în public.

Totuși, costumele de baie – denumite „burkini” – nu au nicio legătură cu grupul extremist, ele fiind vândute în special în Marea Britanie. Acestea ies în evidență deoarece au de regulă culori închise și acoperă complet corpul femeilor, lăsându-le liber doar chipul.

Loading...

Citește și

  • femei isis

    Groază este cuvântul de ordine în teritoriile controlate de Statul Islamic în Siria și Irak (ISIS): bărbații sunt uciși, iar femeile abuzate sexual. Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării extremiste o violează. Povestea relatată de CNN a unei tinere care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, este cutremurătoare.

  • bordel bangladesh

    Bangladesh este una din puținele țări musulmane în care prostituția este legală. Fotografa Sandra Hoyn a petrecut mai mult timp în cel mai vechi bordel din țară și a stat de vorbă cu prostituatele. O clădire înconjurată de ziduri groase de doi metri, ”Lucrătoare” care s-au născut aici și nu știu ce înseamnă să duci o altfel de viață, sau femei care și-au găsit aici refugiu după o viață marcată de violențe din partea soților.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1