De ce îi aduce această femeie acuzaţii grave lui Charles: "M-am simţit umilită"

Ultima actualizare:

    Anita Sethi
Anita Sethi

Prinţul Charles este implicat într-un scandal după ce i-ar fi spus unei femei că nu arată ca fiind originară din Manchester. Anita Sethi a declarat că s-a simţit umilită, şocată şi nervoasă după interacţiunea cu moştenitorul coroanei britanice.

Declaraţiile scriitoarei vin după ce Regina Elisabeta a II-a a anunţat că doreşte ca Charles să îi urmeze ca şef al Commenweath-ului, organizaţie care include ţări din zone precum Africa, Asia şi Insulele Caraibe. Anita Sethi se întreabă dacă prinţul ar fi potrivit drept lider al unei astfel de coaliţii, conform metro.co.uk, când el a fost cel care i-a spus ca nu arată ca un cetăţean britanic. 


    Prinţul Charles va fi noul lider al Commonwealthuluifoto: Getty
Prinţul Charles va fi noul lider al Commonwealthuluifoto: Getty

Cei doi s-au întâlnit la un forum, recent, iar Charles a întrebat-o de unde e. Când i-a spus că din Machester, el a râs şi i-a replicat "Nu pari". 

"Faptul că viitorul lider al unei organizaţii care reprezintă o treime din lume a comentat că eu, o femeie de culoare, nu par ca fiind originară dintr-un oraş englez e şocant. Desigur, acuzaţiile de rasism nu sunt noi în familia regală. Ducele de Edinburgh a făcut numeroase comentarii nepotrivite", a spus Anite Sethi. 

Prinţul Philip este cunoscut pentru comentariile sale rasiste. La un moment dat, în timpul unei vizite în China în 1986, el le-a spus studenţilor englezi că dacă mai stau mult acolo, vor avea ochii oblici. 

Oficialii Casei Regale nu au vrut să comenteze incidentul

Ce este Commonwealth-ul

Comunitatea Naţiunilor, numit în mod uzual şi the Commonwealth şi cunoscut iniţial sub numele de the British Commonwealth, este o organizaţie interguvernamentală a 53 de state membre independente. Exceptând Rwanda şi Mozambic, toate aceste ţări au făcut parte iniţial din Imperiul Britanic.

Nici un guvern al Commonwealthului (britanic sau din altă ţară) nu exercită putere unul asupra altuia, aşa cum se întâmplă într-o uniune politică. Mai degrabă, relaţiile dintre guvernele Comunităţii sunt unele caracteristice unei organizaţii internaţionale prin care, ţările cu diferite condiţii sociale, politice şi economice sunt tratate ca fiind egale în statut şi cooperează într-un cadru al valorilor şi obiectivelor comune

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net