De ce au început să moară utilizatorii de ţigări electronice. Ce spun americanii

Ultima actualizare:

    Autorităţile americane au efectuat mai multe teste pentru a descoperi ce anume a provocat moartea a zeci de persoane care „fumau” ţigări electroniceFoto: flickr.com
Autorităţile americane au efectuat mai multe teste pentru a descoperi ce anume a provocat moartea a zeci de persoane care „fumau” ţigări electroniceFoto: flickr.com

Autorităţile americane au efectuat mai multe teste pentru a descoperi ce anume a provocat moartea a zeci de persoane care „fumau” ţigări electronice. Potrivit oficialilor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), acetatul de vitamina E, un aditiv folosit uneori în THC şi alte produse pentru vapat.

Potrivit oficialilor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC), acetatul de vitamina E, un aditiv folosit uneori în THC şi alte produse pentru vapat, poate fi responsabil pentru cazurile de leziuni pulmonare asociate utilizării ţigărilor electronice, cazuri care sunt legate de zeci de morţi, scrie adevarul.ro.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite spune că testele au depistat prezenţa acetatului de vitamina E la probele prelevate de la 29 de pacienţi care sufereau de o boală asociată vapatului din 10 state, scrie adevarul.ro.

THC, sau tetrahidrocannabinolul, principala componentă psihoactivă a plantei de canabis sau metaboliţii ai acesteia au fost detectaţi la 23 din 28 de pacienţi.

Metabolizii de nicotină au fost depistaţi la 16 din 26 dintre pacienţi.

În timpul briefingului de presă, dr. James Pirkle, CDC, a descris acetatul de vitamina E drept „extrem de lipicios” atunci când intră în plămâni şi „rămâne acolo”.

James Pirkle a spus că nu ar fi exclus ca THC-ul să lipsească din unele probe, deoarece acesta este eliminat din plămâni mai repede. El a catalogat identificarea substanţei THC în 82% din eşantioanele de la 28 de pacienţi ca fiind „remarcabilă”, scrie CNN, citat de adevarul.ro.

În septembrie, oficialii de sănătate din New York au făcut legătura între cazurile de boală pulmonară severă şi acetatul de vitamina E din produsele de vapat care conţin canabis. La vremea respectivă, anchetatorii au spus că este „un punct cheie” al anchetei statului în privinţa bolilor.

Ce spun americanii despre țigările electronice

”Raportarea CDC susţine ceea ce laboratorul din New York Labs Wadsworth Center a găsit în produsele de vapat testate încă de la începutul lunii septembrie şi subliniază din nou importanţa rolului pe care acetatul de vitamina E îl poate juca în cazurile de boli asocaite vapatului”, a declarat guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo, citat de CNN.

Recomandări pentru fumătorii de țigări electronice

”Cu toate că nu a fost găsită nici o cauză decisivă, dacă nu ştiţi ce fumaţi, nu fumaţi”, spun speciaiștii americani, citați de CNN.

Până la finalizarea anchetei, CDC le recomandă utilizatorilor să nu utilizeze nici un fel de produse pentru vapat care conţin THC, indiferent de locul din care le cumpără.

Ancheta a descoperit că mulţi dintre produsele folosite de pacienţi au fost cumpărate online sau primite de la prieteni sau familie, mai degrabă decât de la magazinele specializate sau de la dispensarele autorizate de THC.

Ce este vitamina E

Tocoferolul, sau vitamina E, este esenţială pentru sănătatea omului. În organismul animal se găseşte în: ficat, placentă, pancreas, splină, ţesutul adipos, suprarenale şi hipofiză.

Este rezistentă la lumină si căldură, dar este oxidată de uleiurile râncede. Sub forma oxidată are acţiune antioxidantă asupra lipidelor si a vitaminei A.

Vitamina E este folosită în mai multe produse, precum loţiuni şi în suplimente, însă CDC a spus că există o „mare diferenţă” între a pune vitamina E pe piele şi a o înghiţi sub formă de pastilă sau inhalarea acesteia sub formă de ulei.

Citește și:

Cu ajutorul lor renunți mai ușor la țigări!

Cum să nu te îngraşi când renunţi la fumat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net