De 40 de ani, ţine în casă acelaşi brad împodobit

Ultima actualizare:

    Neil Olson este tare mândru de bradul său
Neil Olson este tare mândru de bradul său

”O, brad uscat!”. Aşa ar trebui redenumită celebra melodie de Crăciun în cazul lui Neil Olson, din statul american Wisconsin. Bărbatul, în vârstă de 89 de ani, a făcut în 1974 o promisiune: va arunca bradul numai după ce toţi cei şase copii ai lui vor fi acasă de un Crăciun.

Neil Olson a împodobit ultima oară bradul de Crăciun în 1974, la câteva săptămâni după ce doi dintre fiii lui au plecat la război. Tot atunci, a jurat că nu va arunca pomul până când cei şase copii, toţi băieţi, vor veni, într-un an, acasă de Crăciun.

Conform presei americane, cel mai mare dintre băieţii plecaţi la război a fost rănit în Vietnam, fiind la un pas să-şi piardă viaţa. Chiar dacă a supravieţuit, bărbatul, care locuieşte acum în Washington, a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile, iar medicii i-au interzis să se deplaseze pe distanţe mari, mai ales iarna. ”Aşa se face că pomul din casa mea e acelaşi de 40 de ani. În mod uimitor, acele din brad s-au uscat, s-au făcut maro, dar nu au căzut. Sunt sigur că există un motiv pentru această minune. Tot mai sper că, într-o zi, vom fi din nou împreună toţi şapte”, povesteşte Neil pentru ”New York Post”.

Ceilalţi cinci băieţi ai bătrânului locuiesc în acelaşi orăşel cu tatăl lor, iar mezinul a explicat că bradul de Crăciun a devenit parte din mobilă. ”Parcă e un membu al familiei. Nici nu-mi pot imagina cum ar arăta casa tatei fără bradul împodobit”, spune Rich Olson.

În cei 40 de ani, nimeni nu s-a atins de brad, iar beculeţele din el sunt cele ”originale” şi încă funcţionează. ”Sper că, într-o bună zi, va reuşi şi băiatul cel mare să ajungă acasă. Sunt sigur că, în acea zi, toate acele din brad vor cădea”, încheie Neil Olson.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net