Danemarca va emite pașapoarte digitale pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID. Ce țări au luat decizii similare

Ultima actualizare:

    Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirusfoto: Shutterstock
Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirusfoto: Shutterstock

În Danemarca urmează să fie implementat un „pașaport de vaccinare” în formă digitală, care le va permite persoanelor imunizate să călătorească în țări în care se cer astfel de documente, pe perioada pandemiei. Alte două țări au anunțat măsuri similare.

„Este de așteptat să existe cerințe din partea altor țări să fie prezentate, la intrarea pe teritoriul lor, documente privind vaccinarea. În acest caz, se poate folosi un pașaport de vaccinare”, a anunțat, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății din Danemarca.

„Pașaportul de vaccinare” ar putea fi emis în primele luni ale acestui an, urmând să fie accesat prin intermediul site-ului danez pentru sănătate publică, a menționat ministerul. În acest moment, conform Reuters, citat de Agerpres, nu este clar dacă pașaportul digital danez va fi disponibil şi printr-o aplicație. 

Ce reprezintă „pașaportul de vaccinare”

În 2020, Organizația Mondială a Sănătății a informat de asemenea că lucrează la un certificat de vaccinare electronic, care ar reprezenta o versiune digitală a carnetelor de vaccinare de culoare galbenă folosite în mai multe țări.

Estonia a anunțat tot anul trecut că testează un „pașaport digital de imunitate” pentru a-i depista pe cei care s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus și au dobândit o oarecare imunitate. Totuși, există în continuare întrebări în legătură cu perioada în care persoanele vaccinate pot rămâne protejate.

Rusia și Israel anunță măsuri similare

Și guvernul israelian a anunțat – luni, 4 ianuarie – că va emite pașapoarte pentru cei care au făcut vaccinul anti-Covid. De asemenea, ministrul rus al sănătății, Mihail Murașko, a anunțat, la sfârșitul lunii decembrie, că Rusia vrea să înceapă din ianuarie 2021 emiterea pașapoartelor speciale pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net