Dalai Lama a găsit soluția pentru rezolvarea disensiunilor Rusia - NATO

lama.jpg

dalai lama
Dalai Lama a propus o idee pentru rezolvarea disensiunilor istorice dintre NATO și Rusia
Foto: Getty

Dalai Lama propune o soluție de compromis pentru încetarea disensiunilor dintre Rusia și Organizația Nord-Atlantică. Ideea sa este demnă de un mare gânditor și ar putea avea efecte sperate dacă s-ar pune în aplicare.

„Am mai formulat și altă dată această idee, care poate părea un vis nefundamentat, dar dacă NATO ar fi să-și mute sediul la Moscova, poate că multe dintre preconcepțiile rușilor s-r putea schimba”, a declarat Dalai Lama, liderul spiritual tibetan, potrivit Digi 24.

În același timp, Dalai Lama este conștient de faptul că ar putea prin aceste afirmații să atragă antipatia și din partea americanilor: „Mi-e teamă acum că, după ce am făcut această sugestie, nu o să-mi mai fie permis accesul în america”.

El a devenit o personalitate controversată în spațiul rus (cel puțin pentru autorități) și i-a fost interzis de mai multe ori accesul în Rusia după ce a afirmat că despre Vladimir Putin că este egocentric și de aici pornesc multe probleme de natură politică.

Ideea lui Dalai Lama de a muta sediul NATO la Moscova nu este de neglijat și ar fi într-adevăr o mișcare istorică, dar curioasă ar fi reacția aliaților Statelor Unite, a statelor semnatare ale organizației, care probabil nu ar privi cu ochi buni decizia.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1