Cutremur puternic zguduie Turcia și Grecia. Peste 200 de victime

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un cutremur puternic av\nd magnitudinea 6.7 s-a produs la 10 kilometri sud de stațiunea Bodrum (Turcia) și la 16-17 kilometri de Insula Kos (Grecia). Mai multe orașe turistice din zona Mării Egee au resimțit seismul. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite iar 2 oameni și-au pierdut viața.

În cartierul Gumbet, din Bodrum, mai multe magazine au fost avariate de tsunamiul de mici dimensiuni, relatează postul de televiziune NTV. 

Primarul din Kos, George Kyritsis, a declarat pentru Reuters că s-au înregistrat două decese şi mai mulţi răniţi. Victimele se aflau în clădiri vechi, care s-au prăbuşit, relatează Associated Press. 

Valuri tsunami au inundat plajele hotelurilor de pe coasta Egee, cele mai afectate fiind Bodrum și Marmaris. O aripă a moscheei Kos s-a prăbușit iar undele seismice s-au simțit, de-asemeni, în Creta și în Rhodos.

Forțele de intervenție au intervenit rapid în zorii zilei pentru a căuta posibile victime prinse printre dărâmături. 

Peste 70 de oameni au fost internați în spitalele din Bodrum, mulți dintre ei rănindu-se fugind panicați din stabilimente în timpul cutremurului. 

Mai mulţi turişti şi-au petrecut noaptea în afara hotelului lor, pe plaja Lambi de pe insula Kos, relatează Associated Press. Lauren Duffy, o studentă britanici în vârstă de 20 de ani, a fost evacuată împreună cu mama şi sora ei de la hotelul Atlantis, unde numeroase geamuri s-au spart din cauza cutremurului.

“Dormeam, în camera noastră de hotel, când am fost treziţi de o zguduitură foarte violentă şi ţipam cu toţii şi ni s-a spus să evacuăm hotelul”, a povestit ea.

Oficialii eleni au declarat că seismul, cu magnitudinea 6,5, s-a produs la ora locală şi a României 1.31, la 10 kilometri sud de Bodrum (Turcia) şi la 16 kilometri est-nord-est de Kos, la 10 kilometri adâncime.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net