Cutremur devastator în Mexic. 17 pacienți Covid au murit într-un spital inundat

Ultima actualizare:

    Cutremurul a avut 7 grade pe RichterSursa foto: EPA/EFE
Cutremurul a avut 7 grade pe RichterSursa foto: EPA/EFE

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 pe scara Richter s-a produs marţi seară la orele, 20.47, (miercuri, 01.47 GMT) în sud-estul Mexicului, iar bilanțul este unul devastator.

Cel puțin 17 pacienți Covid au murit după ce inundațiile produse au întrerupt alimentarea cu energie a spitalului în care erau internați, iar instalațiile de oxigen nu au mai funcționat. Într-un mesaj, însoţit de o înregistrare video, Zoe Robledo, directorul general al asigurărilor de sănătate mexicane, care gestionează spitalul inundat, a precizat că 57 de pacienţi erau în unitate şi că în câteva minute aceasta a fost inundată. „În momentul în care curentul electric a fost tăiat în municipalitatea Tula, oxigenul a încetat să mai fie administrat pacienţilor”, a spus Robledo, precizând că 40 de persoane bolnave de Covid au supravieţuit. Totodată, pe străzi s-au format puhoaie, blocurile, casele și magazinele au fost inundate, iar sute de oameni din zonele afectate au fost evacuați. 


    Cutremurul s-a soldat cu victime și a provocat pagube însemnate Sursa foto: EPA/EFE
Cutremurul s-a soldat cu victime și a provocat pagube însemnate Sursa foto: EPA/EFE

Cutremur devastator în Mexic. A fost alertă de tsunami

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 12,6 kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 14 km sud-est de staţiunea Acapulco, statul Guerrero, și la 400 km sud de Ciudad de Mexico.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Honolulu, statul american Hawaii, a avertizat că un val de maree este "posibil pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului de-a lungul coastelor Mexicului". Mişcarea telurică a durat mai puţin de un minut şi a fost resimţită puternic în întreaga capitală, potrivit mai multor jurnalişti ai agenţiei France Presse.

Ultimul cutremur important din Mexic - cu magnitudinea 7,1 - s-a produs la 19 septembrie 2017 şi s-a soldat cu 369 de morţi şi peste 7.000 de răniţi, în principal în capitala Ciudad de Mexico.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net