Cutremur de 7,1 grade în Mexic! 217 morți

Ultima actualizare:

    O mare parte din centrul orașului a fost evacuată Foto:Twitter
O mare parte din centrul orașului a fost evacuată Foto:Twitter

Un cutremur cu o magnitudine de 7.1, la o adâncime de 43 de kilometri a fost resimțit marți în sud-estul Mexicului, potrivit Digi24. Dezastrul care a fost provocat de seism nu a putut fi evaluat deocamdată.

UPDATE 09:00: Bilanțul crește de la o oră la alta, acum fiind de 217 morți, conform The Guardian.

UPDATE 20 septembrie, ora 07.00: Numărul morților a ajuns la 149. Jumătate din victime sunt din capitala Ciudad de Mexico, unde aproape 30 de clădiri s-au prăbușit total sau parțial. Patru milioane de oameni au rămas fără electricitate. 25 de persoane și-au pierdut viața după ce au fost prinse sub dărâmăturile unei școli. 21 dintre ei erau copii.


    Aproape 30 de clădiri s-au prăbușitFoto: EPA
Aproape 30 de clădiri s-au prăbușitFoto: EPA

Potrivit independent.co.uk, agenţia de seismologie din Mexic a estimat că magnitudinea a fost una de 6.8, iar centru s-a aflat în statul Puebla, la aproape 65 de km de capitala ţării. 

Un film care a fost încărcat pe internet ilustrează un grup de oameni aflat pe un hol, în mijlocul cutremurului. Luminile de pe coridor devin din ce in ce mai slabe, până ce se sting complet. 

Ministrul mexican Jorje Guajardo a postat pe Twitter un scurt film în care este ilustrat modul în care se prăbușește o clădire și a adăugat un mesaj în care a menționat că panica și teroarea a pus stăpânire pe centrul Mexicului la scurt timp după cutremur. 

Un turist, care a cerut să fie prezentat sub numele de Juan, a trimis un mesaj celor de la publicația Independent în care a descris ce a observat în timpul cutremurului." Un singur cuvânt, apocaliptic. Am auzit cum pământul gemea, iar clădirile scârțâiau. Inima mea bătea puternic,chiar și la minute bune după încetarea cutremurului".


    Mexic a fost lovit de un al doilea cutremur în 11 zileFoto: Twitter
Mexic a fost lovit de un al doilea cutremur în 11 zileFoto: Twitter

În urmă cu două săptămâni, pe 8 septembrie a avut loc un cutremur cu magnitudinea 8,1 în largul coastelor Mexicului, la o adâncime de 33 de kilometri. 96 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremului devastator, conform Digi24.

Epicentrul a fost situat la 123 de kilometri sud-vest de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

"Încercaţi să vă păstraţi calmul. Dacă sunteţi aproape de o ieşire, plecaţi ordonat. Oamenii au început să plece şi de aici. Voi pleca şi eu pentru că deja seismul se resimte puternic. Vom continua transmisiunea de afară. Totul se mişcă în jurul nostru. Totul se mişcă în studio. Vom continua emisiunea. Este vorba despre un cutremur foarte puternic, chiar şi aici în Ciudad de Mexico. Am terminat de adus echipamentul. Suntem în faţa televiziunii. După cum vedeţi aproape toţi angajaţii au ieşit în stradă, aşa cum cere protocolul în caz de cutremur. Trebuie să se protejeze, să găsească un loc sigur. A fost un cutremur destul de puternic, cel puţin aşa l-am simţit noi, aici, în Ciudad de Mexico”, relata un prezentator de la un post de televiziune.

Marţi, 19 septembrie, se împlinesc 32 de ani de la cel mai puternic cutremur care a avut loc vreodată pe teritoriul Mexicului. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net