Cutremur de 6,2 grade Richter în Insula Sulawesi, din Indonezia. 7 persoane au murit

cutremur.jpg

cutremur
Un cutremur de 8,2 grade Richter a avut loc în Insula Sulawesi din Indonezia
Sursă foto: Arhivă Click!

Un cutremur cu magnitudine de 6,2 a avut loc vineri dimineaţă în insula indoneziană Sulawesi şi a ucis cel puţin 7 oameni, iar mai multe sute de persoane au fost rănite.

Un seism cu o magnitutdine de 6,2 grade pe scara Richter a lovit inssula indoneziană Sulawesi în cursul dimineții de vineri, 15 ianuarie. Zeci de pacienţi şi angajaţi ai unui spital se află prinşi sub dărâmături. Mii de oameni şi-au părăsit locuinţele de teama ca acestea să nu cadă şi de teama unor replici. Autorităţile au avertizat că pot urma replici puternice.

Epicentrul seismului de vineri a fost la 6 kilometri nord-est de oraşul Majene. El s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Presa locală a transmis că printre cele mai afectate clădiri se numără două hoteluri, sediul guvernatorului şi un mall.

În Majene au fost raportate 4 decese şi 600 de oameni răniţi, iar alte 3 decese au fost înregistrate în Mamuju. Autoritățile continuă să caute eventuale victime ale seismului. 

Este obişnuit ca în Indonezia, aflată pe Cercul de Foc al Pacificului, să aibă loc cutremure şi valuri de tip tsunami. În 2018, un cutremur a ucis peste 2.000 de oameni. În 2004, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9,1, înregistrat în insula Sumatra, a ucis 226.000 de oameni pe coastele Oceanului Indian, dintre care 170.000, în Indonezia, relatează News.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1