Cutremur în Coreea de Nord. Seismologii chinezi anunță o „explozie suspectă”

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 4,3 a fost resimțit sâmbătă în Coreea de Nord, după ora 18:00 ora locală, în regiunea Kilju din provincia Nord Hamgyong, unde este situat şi poligonul nuclear Punnggyeru.

Momentan nu se știe dacă a fost vorba despre un seism natural, așa cum susțin autoritățile din Coreea de Sud, sau este vorba despre un cutremur artificial provocat de o „explozie suspectă”, așa cum susțin seismologii din China, relatează BBC.

Cert este că a fost resimțit în apropiere de situl folosit de regimul nord-coreean pentru testele nucleare. De altfel, în urma testelor nucleare făcute de Phenian au fost resimțite cutremure în peninsulă.

Cel mai recent cutremur care a avut loc în Coreea de Nord a avut loc la începutul acestei luni și a avut magnitudinea de 6,3. Seismul a fost provocat de testarea unei bombe cu hidrogen într-un buncăr. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a inspectat atunci bombă cu hidrogen - care poate fi instalată pe noua rachetă balistică intercontinentală de care dispune Coreea de Nord, a afirmat atunci agenția oficială de presă KCNA. Ulterior, Japonia și Coreea de Sud au confirmat că regimul de la Phenian a testat a șasea bombă nucleară. 

loading...
Loading...