Cutremur în Coreea de Nord, după testarea unei bombe cu hidrogen

h_53743334.jpg

Kim Jong-un a inspectat o bombă cu hidrogen
Foto: EPA

Coreea de Nord a pus la cale duminică, 3 septembrie un al șaselea test nuclear. Președintele Kim Jong-Un a inspectat o bombă cu hidrogen ce poate fi instalată pe noua rachetă balistică intercontinentală pe care o deține țara sa.

Japonia și Coreea de Sud au intrat în alertă și s-au reunit în consilii de urgență. Un cutremur de suprafață cu magnitudinea de 6,3 ar fi fost provocat de testul nuclear, la doar câteva ore după ce au fost făcute publice mai multe fotografii în care liderul nord-coreean inspectează o bombă cu hidrogen, în vizită la Institutul pentru arme nucleare.

Kim Jong-Un a declarat că „toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în țară”, iar dispozitivul este „o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile și cu tehnologia noastră”, a spus el, anunță DIGI24.

Guvernul japonez a declarat că va declanşa un „protest puternic“ dacă testul nuclear va fi confirmat. „Dacă Phenianul chiar a pus la punct un test nuclear este complet inacceptabil şi trebuie să organizăm un protest puternic“, a declarat duminică premierul japonez Shinzō Abe, citat de The Guardian. 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1