Cum vom pleca vara aceasta în vacanță peste hotare

Ultima actualizare:

    Vacanța de vară a anului 2020 va fi total diferită față de cum am fost obișnuiți până acum
Vacanța de vară a anului 2020 va fi total diferită față de cum am fost obișnuiți până acum

Se apropie mult așteptata vacanță de vară și toți ochii sunt acum ațintiți spre Comisia Europeană, care a adoptat azi o strategie coordonată pentru toate țările, în vederea redeschiderii turismului. Măsurile se vor lua gradual, în funcție de situația pandemiei din fiecare țară în parte.

Planul discutat în Uniunea Europeană îndeamnă țările UE să-și deschidă granițele către țări vecine aflate în situații similare în ceea ce privește evoluția pandemiei de Covid-19. Mai exact, din țările aflate în zona roșie nu se poate călători în scop turistic către cele din zona galbenă și invers. Atunci când ţările sunt într-o situaţie epidemiologică comparabilă şi au adoptat aceleaşi măsuri preventive, ele trebuie să fie tratate în acelaşi mod. De exemplu, dacă Austria decide să îşi deschidă frontierele cu Germania, ea trebuie să facă acelaşi lucru şi pentru frontierele cu Cehia, dacă această ţară este într-o situaţie comparabilă cu Germania. Redeschiderea turismului se va face „cât mai armonios posibil” și „non-discriminatoriu”, propune Comisia Europeană, care lasă totuși la latitudinea statelor să decidă ridicarea controalelor și restricțiilor, în funcție de propriile măsuri anti-covid.

Pentru ca sezonul să înceapă în luna iulie, există mai multe condiții, precizează adevarul.ro: să fie convenite protocoale sanitare realiste, să li se dea unităților turistice suficient timp pentru pregătire, pentru a se conforma la noile reguli, să fie reluate zborurile și cursele charter. În cazul zborurilor anulate, companiile aeriene trebuie să ofere pasagerilor o rambursare completă a banilor. Deși există și varianta oferirii unui voucher, rămâne la latitudinea clientului dacă o acceptă sau nu.

Propunerile Greciei și Turciei

Turiștii care merg în Grecia e posibil să aibă nevoie de pașaportul de sănătate, care să ateste că nu au coronavirus
Turiștii care merg în Grecia e posibil să aibă nevoie de pașaportul de sănătate, care să ateste că nu au coronavirus

Grecia vrea ca turiștii care îi trec granițele să fie supuşi unui test fie pentru coronavirus, fie pentru anticorpi cu trei zile înainte de a face o călătorie. Mai propune ca în avioane să fie ocupate toate locurile, pentru ca zborurile să fie avantajoase economic, iar transporturile rutiere, aeriene, maritime, dar şi cu trenul trebuie să fie reluate în acelaşi timp, pe baza protocoalelor aferente, pentru a nu face discriminare între mijloacele de transport în comun. Turcia relansează mai întâi turismul intern, iar din iunie își va deschide porțile și pentru turiștii din străinătate. Potrivit ministrului turc al turismului, zborurile externe vor începe în iunie, la toate punctele de frontieră vor fi instalate „stații de test Covid-19”, la intrarea în țară (înainte de controlul pașapoartelor) fiecare turist va face un test obligatoriu care va dura maximum 2-3 minute. Autoritățile au anunțat că nu se va renunța la regimul de masă all inclusive, dar mâncărurile și băuturile vor fi servite doar de personal.

Agențiile de turism recomandă amânarea, nu anularea vacanței

În funcție de normele anunțate la nivel național și european, agențiile de turism își reiau și ele progresiv activitatea și recomandă turiștilor reprogramarea vacanței, nu anularea ei. Au oferte pentru destinații interne, dar sunt pregătite să reia și călătoriile externe, acolo unde turismul primește undă verde. În primă fază este vorba despre Grecia, Bulgaria, Croația și Turcia. „În cazul plecărilor cuprinse în intervalul 1 iunie – 12 iulie, oferim turiștilor posibilitatea amânării scadențelor restante de plată cu până la 21 de zile înainte de plecare. Oferim reprogramarea pachetelor pe curse charter, circuite și cazări individuale, la cerere, pe oricare altă plecare din sezonul 2020, fără perceperea unei taxe de reprogramare, dar respectând condițiile impuse de furnizori. Cazurile de anulare voluntară se rezolvă punctual, cu respectarea condițiilor contractuale, iar cele de anulare din partea furnizorilor vor fi anunțate cel mai târziu cu 21 de zile înainte de plecare.  După data de 12 iulie, reprogramările, la cerere, depind exclusiv de flexibilitatea partenerilor străini, fiind tratate punctual, pentru găsirea celei mai bune soluții pentru clienți”, au transmis reprezentanții agenției Paralela 45.

Turoperatorul Hello Holidays este pregătit să înceapă sezonul 2020 la jumătatea lunii iunie ori la 1 iulie și mizează pe România, dar și pe Grecia, Turcia, Bulgaria. “Pentru programele deja existente în oferta Hello Holidays nu mai sunt locuri deoarece turiștii înscriși pentru plecările din lunile martie, aprilie, mai și prima parte a lunii Iunie au ales să se mute pe programe cu plecări în toamnă. Era necesar să creăm pachete noi, ca să putem continua atât înscrierile, cât și reprogramările. Avem o cerere mare de vacanțe în România și de vacanțe cu vouchere, mai ales că valabilitatea acestora a fost prelungită, ceea ce ne-a determinat să mărim portofoliul actual și să îl diversificăm cu produse de tip circuit, cu durată de două - patru zile”, declară Denisa Oprea, director de marketing al agenției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net