Cum va fi diferită ceremonia de investitură a lui Joe Biden de cea a lui Trump: "Washington e o fortăreaţă"

Ultima actualizare:

    Joe Biden a fi investit în funcţie pe 20 ianuariefoto: Getty
Joe Biden a fi investit în funcţie pe 20 ianuariefoto: Getty

Joe Biden va depune jurământul şi va deveni preşedinte al Statelor Unite al Americii miercuri, 20 ianuarie, în cadrul unei ceremonii care se va ţine, aşa cum e obişnuit, pe treptele Capitoliului. Mai multe vedete şi personalităţi vor participa, dar, pe lângă asta, evenimentul va fi unul cu totul diferit de cele organizate în alţi ani.

Joe Biden mai are foarte puţin până să devină preşedinte în funcţie. El va depune jurământul pe 20 ianuarie, iar la ceremonie vor participa personalităţi politice, dar şi vedete: Lady Gaga va cânta imnul naţional al SUA, iar Jennifer Lopez va urca şi ea pe scenă. Însă ceremonia este una diferită de cea din anii precendenţi, sub semnul pandemiei de coronavirus, dar şi al violenţelor care au avut loc recent în Washington DC, conform mirror.co.uk

Washington va fi o fortăreaţă şi nu va fi mulţime

Washington va fi gol în ziua ceremoniei de investitură
Washington va fi gol în ziua ceremoniei de investitură

În general, National Mall, parcul care duce de la Memorialul lui Lincoln la Capitoliu, e plin de oameni în ziua invetirii preşedintelui. Însă anul acesta, zona e complet închisă pentru public, de teamă că ar putea avea loc proteste violente. Primarul DC, Muriel Bowser, a rugat americanii să nu vină în Washington pe 20 ianuarie şi să urmărească ceremonia de acasă. 

Preşedintele porneşte, după ce a depus jurământul, într-o paradă pe Bulevardul Pennsylvania. Acum însă, el va merge direct la Casa Albă, escortat de armată. 

Parada va fi una virtuală, în care artişti, muzicieni şi poeţi vor aduce un omagiu celor care luptă în prima linie împotriva coronavirusului.

Concertele şi balurile vor fi înlocuite de emisiuni TV

De obicei, Preşedintele trebuie să meargă la mai multe evenimente în capitala SUA, dar ele nu vor avea loc din cauza pandemiei. În schimb, două concerte vor fi transmise la TV: unul care îl are gazdă pe Tom Hanks, unde Justin Timberlake, Bon Jovi, Demi Lovato şi mulţi alţi vor cânta live, iar altul care va fi transmis în seara de dinaintea ceremoniei şi la care vor participa Will.I.Am, Fall Out Boy şi alţi artişti. 

Va avea loc o ceremonie pentru cei ucişi de pandemie

O premieră o reprezintă un festival de lumini, care va avea loc în jurul piscinei de la Memorialul lui Lincoln, în onoarea celor care au murit după ce au contactat coronavirusul. 

Donald Trump nu va fi prezent

Donald Trump
Donald Trump

Actual preşedinte al SUA a anunţat că nu va participa la ceremonie şi că va pleca din Washington chiar în dimineaţa zilei de 20 ianuarie. El va fi unul dintre puţinii foşti preşedinţi care au făcut acest gest. Şi fiica lui, Ivanka, a spus că nu va merge, dar în general copiii preşedintelui care predă ştafeta nu sunt prezenţi. În schimb, Bill Clinton, George Bush şi Barack Obama au anunţat deja că vor veni, absent fiind Jimmy Carter, care însă nu are voie să iasă în public în timpul pandemiei din cauza vârstei înaintate, de 96 de ani.

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net