Cum se sărbătorește Valentine’s Day în Japonia și Danemarca

Ultima actualizare:

    Nu peste tot în lume Valentine’s Day este 100% despre romantismFoto: pixabay.com
Nu peste tot în lume Valentine’s Day este 100% despre romantismFoto: pixabay.com

De multă vreme, în unele țări de pe mapamond, la 14 februarie se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților (Valentine’s Day). De aceea, surprizele plăcute și inedite făcute cu ocazia acestei sărbători a romantismului sunt pregătite din vreme de tinerii îndrăgostiți.

Valentine's Day în Slovenia

De Ziua Îndrăgostiţilor, slovenii muncesc câmpul. Considerat unul dintre sfinţii primăverii în Slovenia, Sfântul Valentin aduce “cheile rădăcinii”. Din această zi, plantele şi florile încep să crească. Se spune că această zi este cea mai bună pentru a se da startul muncii în podgorii şi la câmp. 14 februarie este ziua în care natura începe să se trezească la viaţă.

În ziua de 14 Februarie există tradiţia ca femeia japoneză să-i ofere bărbatului un dar din ciocolată. Tipul ciocolatei oferite depinde de natura relaţiei. Astfel, giri-choko,  ciocolata normală, este oferită "din obligaţie" şefilor, colegilor şi prietenilor. Honmei-choko (ciocolata fină, de calitate superioară) se oferă iubitului, logodnicului sau soţului. Multe dintre darurile din ciocolată sunt realizate chiar de persoanele care le oferă.

Japonezii mai sărbătoresc şi reciproca acestei zile, pe 14 Martie, White Day, când vine rândul bărbaţilor să ofere cadouri femeilor. Dacă un bărbat care a primit ciocolata de la o femeie nu "înapoiază" cadoul, gestul este interpretat ca un semn de superioritate.  

Valentine's Day în Danemarca şi Norvegia

De Sfântul Valentin, familiştii îşi fac timp să petreacă un moment romantic alături de persoana iubită.

Valentine's Day în România

Şi în ţara noastră, pe 14 februarie, este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților. Românii, tinerii mai ales, au adoptat această sărbătoare, deși mesagerul iubirii din ţara noastră este Dragobetele, celebrat de români pe 24 februarie.

Ca şi în alte ţări din lume, când este prăznuit Sfântul Valentin, românii îşi exprimă sentimentele de dragoste, se logodesc sau se căsătoresc, îşi fac cadouri şi surprize, pregătite din timp, adresând persoanei iubite un mesaj care se încheie cu o rugăminte arzătoare: ca aceasta să-l poarte mereu îm suflet și în gând.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net