Chinezii au făcut spectacol la începtul Anului Maimuței de Foc

china_maimuta.jpg

anul maimutei de foc
Anul Maimuței de Foc nu se anunță a fi prea norocos
Foto: Getty

Dragoni dansatori, lumini impresionanate pe cerul întunecat, culoare și multă gălăgie sunt ingredientele începutului Noului An Chinezesc.

În Beijing, ceremoniile de anul acesta se anunță a fi mai puțin spectaculoase decât în trecut, iar asta din cauza scăderii vânzărilor de artificii. Cu toate acestea, deschiderea din Beijing a adunat mulți oameni curioși. Anul Maimuței de Foc durează din 8 februarie 2016 și până în 27 ianuarie 2017.

beijing_anul_maimutei.jpg

beijing china anul maimutei
Beijingul a fost "îmbrăcat" în culori spectaculoase
Foto: Getty

Londra este orașul în care au loc cele mai mari desfășurări de forță din afara Asiei, cu ocazia Noului An Chinezesc, anunță The Telegraph. Sâmbătă (6 februarie), Galeria Națională din Piața Trafalgar a găzduit o zi dedicată familiei, un eveniment cu temă specială , însă principalele ceremonii  londoneze dedicate noului an vor  începe în 14 februarie. Mii de persoane sunt așteptate să participe la parada din Chinatown.

chinatown_londra.jpg

londra anul maimutei de foc
Chinatown din Londra este centrul ceremoniilor europene ce au loc cu ocazia Anului Maimuței de Foc
Foto: Getty

 

Fiecare An Chinezesc este patronat de unul dintre animalele zodiacului chinezesc. Anul acesta este rândul Maimuței, cel de-al nouălea semn zodiacal. Următorul an ocrotit de Maimuță este 2028. Oamenii caracterizați de acest semn sunt curioși, plini de viață, inovatori, inteligenți, dar pot deveni geloși, egoiști și suspicioși.

Loading...

Citește și

  • O petrecere de 15 zile, cu mâncare şi băutură, muzică, vizite la rude, prieteni. Nu este un vis, este ”Sărbătoarea primăverii”, evenimentul care începe astăzi şi marchează intrarea în Anul Nou chinezesc. Reporterii Click au încercat să afle cum vor petrece câţiva dintre cei peste 10.000 de membri ai comunităţii din România.

  • maimuta, an, nou, china, foc

    Ne-am luat adio de la anul „Caprei de Lemn”, de mâine intrăm în anul „Maimuţei de Foc”, care se termină la 27 ianuarie 2017. Maimuţa, chiar dacă este un animal vesel, haios, energic, poate deveni brusc mofturos. Aşadar, în anul care îi poartă numele trebuie să ne pregătim de surprize, schimbări şi răsturnări de situaţii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1