Cum s-a pregătit Europa pentru Crăciun în pandemie

Ultima actualizare:

    Francezii vor avea  de respectat reguli  stricte pentru  petrecerea  Sărbătorilor
Francezii vor avea de respectat reguli stricte pentru petrecerea Sărbătorilor

Am petrecut Paştele în plină pandemie, acum vom avea parte şi de un Crăciun atipic. În toată lumea, recomandarea specialiştilor este să evităm reuniunile mari de familie şi să respectăm măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus. Iată ce măsuri s-au luat în diferite ţări pentru perioada Sărbătorilor de sfârşit de an, potrivit unei sinteze citate de hotnews.ro.

Marea Britanie

Ţara este în centrul atenţiei întregii planete după ce o nouă tulpină a Sars-CoV-2 a fost identificată aici. Toate căile de ieşire din Regatul Unit către Europa continentală sunt blocate, iar Guvernul britanic a decis reinstituirea, începând cu 20 decembrie, a carantinei pentru anumite zone din Anglia, inclusiv Londra. Restricţiile limitează călătoriile neesenţiale, inclusiv în străinătate. Potrivit regulilor în vigoare, un număr de până la trei familii au permisiunea de a se reuni în locuinţe în perioada 23 decembrie-27 decembrie. Oamenii se vor putea strânge în lăcaşuri de cult şi în aer liber, dar nu în spaţii închise sau în săli de spectacole. În două treimi din Anglia puburile şi restaurantele sunt închise începând cu weekendul din 19 decembrie.

Portugalia

De Anul Nou, petrecerile de stradă sunt interzise, iar reuniunile în aer liber, limitate la un număr maxim de şase persoane. De asemenea, oamenilor nu li se va permite să părăsească casele între orele 13:00 - 5:00 dimineaţa în perioada 1 - 3 ianuarie.Belgia

Membrii unei familii vor avea voie să intre în contact apropiat doar cu o singură persoană pe perioada Crăciunului. Persoanele singure au permisiunea de a se întâlni cu alte două persoane. Focurile de artificii sunt interzise de Anul Nou, iar călătoriile în străinătate, descurajate cu fermitate.

În Olanda este carantină  până la jumătatea  lunii ianuarie 2021
În Olanda este carantină până la jumătatea lunii ianuarie 2021

Olanda

În această ţară este în vigoare un lockdown sever în perioada 15 decembrie 2020 - 19 ianuarie 2021. În spaţiile publice deschise nu va fi permisă formarea unui grup mai mare de 2 persoane cu excepţia celor care împart aceeaşi locuinţă; nu va fi permisă primirea în locuinţe a mai mult de 2 vizitatori cu vârsta peste 13 ani.

Grecii au restricții  până după Anul Nou
Grecii au restricții până după Anul Nou

Spania

În aceeaşi locuinţă vor avea permisiunea de a se reuni până la 10 persoane - o creştere de la limita anterioară de 6 - pe perioada Crăciunului şi a Anului Nou. Interdicţiile de circulaţie vor fi decalate de la ora 23:00 la 1:30 pe 24 decembrie şi 31 decembrie.Deplasările între regiuni vor fi interzise între 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor în familie. 

Franţa

Începând cu data de 15 decembrie, este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, în intervalul 20:00-6:00. Rămân închise cafenelele, restaurantele şi barurile, cinematografele, teatrele, muzeele, sălile de concerte, parcurile de distracţie, grădinile zoologice, stadioanele, sălile de sport (cel puţin până pe 7 ianuarie 2021). Lăcaşurile de cult sunt deschise şi pot fi oficiate ceremonii religioase, cu respectarea unui protocol strict. 

Danemarca

Restaurantele, muzeele, cinematografele şi alte instituţii culturale vor fi închise în 69 dintre cele 98 de municipalităţi, printre care Copenhaga, până pe 3 ianuarie, restricţii care afectează aproape 80% din populaţie. Centrele comerciale sunt închise începând cu 17 decembrie, ca şi alte magazine, cu excepţia supermarketurilor şi magazinelor alimentare, începând cu 25 decembrie, ca parte a unui lockdown dur de Crăciun şi Anul Nou. 

Germania

Vor fi deschise doar magazinele esenţiale din 16 decembrie până cel mai devreme 10 ianuarie. Adunările private vor fi limitate la cel mult cinci persoane din două familii, regula urmând să fie relaxată pe perioada Crăciunului, când până la 10 persoane vor avea permisiunea de a se întâlni, fără să fie puşi la numărătoare şi copiii.Grecia

În Italia, doar două  persoane pot merge  într-o vizită la rude
În Italia, doar două persoane pot merge într-o vizită la rude

Saloanele de coafură şi librăriile se vor redeschide pe perioada Crăciunului, în timp ce alte restricţii rămân în vigoare până pe 7 ianuarie. Bisericile se vor deschide pentru liturghiile de Crăciun şi Bobotează, pe 25 decembrie şi 6 ianuarie, numărul credincioşilor care pot participa fiind limitat.Italia

Belgienii au interzis  la focuri de artificii  de Revelion
Belgienii au interzis la focuri de artificii de Revelion

Sunt interzise deplasările între regiuni în perioada 21 decembrie - 6 ianuarie. În zilele de 24, 25, 26, 27, 31 decembrie, 1, 2, 3, 5, 6 ianuarie se aplică, pe întreg teritoriul naţional, măsurile valabile pentru zonele roşii (sunt permise deplasările doar pentru motive de muncă, sănătate sau situaţii de necesitate). Este permisă vizita la rude sau la prieteni între orele 05.00 - 22.00, o dată pe zi - maximum două persoane (cu excepţia minorilor cu vârsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor din aceeaşi locuinţă care nu sunt autosuficiente) - în cadrul aceleiaşi regiuni. UngariaAutorităţile au anulat festivităţile de Anul Nou, iar restricţiile, care includ o interdicţie de circulaţie după ora 19:00, vor rămâne în vigoare până pe 11 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net