Cum s-a dezvoltat turismul în Israel. 40.000 de români au vizitat Ţara Sfântă anul acesta

Ultima actualizare:

    Sute de mii de oameni ajung anual la Zidul Plângerii din Ierusalim
Sute de mii de oameni ajung anual la Zidul Plângerii din Ierusalim

Cu toţii cunoaşteţi spotul TV care promovează Israelul - “Tel Aviv, Ierusalim - două oraşe, o escapadă”. Dovada succesului acestei campanii de un milion de euro stă în numărul mare de turişti care au luat cu asalt Ţara Sfântă anul acesta. Potrivit statisticilor, 39.900 de români au ales ca destinaţie de vacanţă cele două oraşe, în perioada ianuarie – aprilie 2018.

Ambasada Statului Israel şi reprezentanţii Ministerului Turismului din Israel au anunţat săptămâna trecută, la Bucureşti, rezultatele campaniei de promovare a Israelului în România. Rezultate care arată că în 2018 vor fi cu 64% mai mulţi turişti faţă de anul trecut şi cu 166% mai mulţi decât în 2016. Săptămânal, de la noi din ţară pleacă spre Israel peste 60 de avioane. Cele mai multe zboruri sunt din Bucureşti (47), dar şi din Cluj (5), Iaşi (4), Craiova (2), Timişoara (2), Oradea (2) sau Sibiu (2).


    Reprezentanţii Ministerului Turismului din Israel au prezentat la Bucureşti rezultatele campaniei de promovare în ţara noastră
Reprezentanţii Ministerului Turismului din Israel au prezentat la Bucureşti rezultatele campaniei de promovare în ţara noastră

De ce este atât de căutată această destinaţie ne spune Lizi Schwartz, managerul  Theorema Travel, ea însăşi evreică: “Când spui Israel te gândeşti automat la o vacanţă de suflet, pentru linişte şi rugăciune. Dar Ţara Sfântă oferă mai mult decât atât. Ai surpriza să găseşti distracţie, cultură, mâncare bună şi să te simţi bine din toate punctele de vedere. Tel Aviv-ul, spre exemplu, este un oraş plin de viaţă, metropolitan, cu industrie IT, multă distracţie, confort, mare, plajă. Te poţi caza în Tel Aviv şi pleca zilnic în excursii. Până la Ierusalim sunt 90 km, pe care îi poţi parcurge în mai puţin de o oră, pentru că infrastructura e foarte bine pusă la punct”, ne-a declarat Lizi Schwartz, prezentă la evenimentul organizat de Ambasada Israelului.


    Lizi Schwartz, managerul unei agenţii de turism din Bucureşti, alături de ministrul turismului din Israel, Yariv Levin
Lizi Schwartz, managerul unei agenţii de turism din Bucureşti, alături de ministrul turismului din Israel, Yariv Levin

Potrivit acesteia, în Tel Aviv e distracţie pentru toate vârstele şi toate gusturile. Ai multe restaurante, pub-uri, mall-uri, plajă, discoteci, teatru, operă. Se spune că Tel Aviv-ul este „to play” (n.r. pentru distracţie), iar Ierusalimul este „to pray” (n.r. pentru rugăciune). Aici ne regăsim pe Drumul Crucii, la Mormântul Sfânt, ne rugăm la Zidul Plângerii, în Grădina Ghetsimani şi în multele biserici din oraş.

„Ai nevoie de 2-3 zile pentru a vizita în linişte aceste locaţii superbe, pentru suflet. Din România se organizează sejuri de weekend, de 7 zile sau chiar de 10 zile, cu preţuri ce pornesc de la 300 de euro. Îţi poţi planifica un tur al Israelului. Pornind de la aeroport înspre nord, ajungem la Caesarea, un orăşel foarte drăguţ cu apeducte construite de romani, continuăm cu Haifa, un oraş industrial, cel mai mare port din Israel, apoi ajungem la renumitele grădini Bahai, după care la Akko, un oraş pe marginea mării Mediterane. Turul continuă spre Nazaret, unde găsim multe bisericuţe. După ce am văzut nordul, coborâm la Ierusalim, unde vizităm locurile sfinte, mergem la Marea Moartă, căreia i se zice aşa din cauza concentraţiei mari de sare, dar e vindecătoare pentru cei care suferă de psoriazis. Avem Masada, o fortăreaţă antică situată lângă Marea Moartă, pe care romanii au vrut să o cucerească, dar nu au reuşit. Dacă coborâm în sudul Israelului, ajungem la Eilat, un orăşel turistic foarte frumos, cum e Antalya sau Creta, cu hotelul foarte bine puse la punct. Tot acest traseu al Israelului se face în 10 zile, dar poţi să alegi un circuit de 7 zile, fără Eilat. Majoritatea românilor care ajung în Israel vizitează Ierusalimul şi Tel Aviv-ul”, explică managerul agenţiei de turism din Bucureşti.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Israelul este sfârşitul lui septembrie – sfârşitul lui aprilie. „Când la noi e iarnă, acolo temperaturile sunt cuprinse între 18 şi 21 de grade Celsius, iar apa mării are 23-25 de grade. Vara, în Israel se ajunge la 40 de grade, cu umiditate, ceea ce e greu de suportat pentru români”, adaugă Lizi Schwartz. În acest ultim sezon turistic (septembrie 2017 - aprilie 2018) 70.000 de români au ajuns în Israel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net