Cum a reacționat Emmanuel Macron atunci când un adolescent l-a alintat «Manu»!

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron l-a pus la punct pe un puști care i s-a adresat cu „Manu”Foto: Getty
Emmanuel Macron l-a pus la punct pe un puști care i s-a adresat cu „Manu”Foto: Getty

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost salutat într-un mod mai nefiresc, de către un adolescent prezent la ceremonia oficială de celebrare a 70 de ani de la discursul lui Charles de Gaulle. Alintul băiatului nu l-a înduioșat pe Macron însă, acesta punându-l imediat la punct pe îndrăznețul simpatizant al său.

Tânărul se afla în mulțime, în cadrul ceremoniei de celebrare a Apelului la rezistență al lui Charles de Gaulle din 18 iunie 1940. Evenimentul a fost organizat în orașul francez Suresnes și a reușit să strângă un public numeros, printre care și mulți adolescenți care așteptau să-l cunoască pe președintele francez. În timp ce Emmanuel Macron s-a apropiat de grupul de tineri simpatizanți, unul dintre ei a devenit mult prea prietenos cu acesta, spre nemulțumirea șefului de stat, care i-a răspuns mustrător băiatului. Adolescentul i s-a adresat președintelui printr-un alint al numelui acestuia: „Manu”. Reacția lui Emmanuel Macron nu a întârziat să apară, președintele Franței fiind vădit deranjat de familiaritatea tânărului. „Nu, nu, nu asta nu poţi să faci”, i-a replicat Macron,

în timp ce strângea mâna celorlalți elevi care au asistat la evenimentul de la fortul Mont-Valerien, în apropiere de Paris, unde sute de membri ai Rezistenței Franceze au fost executați în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, conform AFP.

„Ești aici, la o ceremonie oficială, și trebuie să te comporţi cum trebuie. Poţi să te prostești, dar azi se cântă Marseilleza (imnul Franței n.r) și Cântecul Partizanilor (cântecul Rezistenței Franceze n.r), așa că îmi spui domnule preşedinte sau domnule. De acord? În ziua în care vrei să faci revoluţie, înveţi mai întâi să obţii o diplomă şi să te hrăneşti singur, de acord? Și apoi le poți da lecţii altora”, a continuat șeful statului. Adolescentul s-a scuzat imediat și a ascultat rușinat dojana președintelui.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net