Cum racolează ISIS tineri online. Mărturia unei franţuzoaice

Ultima actualizare:

    ISIS recrutează luptători din rândul tinerilor vesticiFoto: independent.co.uk
ISIS recrutează luptători din rândul tinerilor vesticiFoto: independent.co.uk

O musulmancă tânără care a fost atrasă în sânul ISIS prin intermediul site-urilor de socializare a povestit de tehnicile folosite de gruparea islamică pentru a converti oamenii vulnerabili. Fata şi-a explicat decizia de a vorbi despre acest subiect spunând că nu vrea ca alte tinere să ajungă în poziţia ei.

Cunoscută sub numele de Joanna, fata în vârstă de 15 ani a declarat că a fost racolată de o femeie implicată direct în atacurile de la Paris, care a vrut să o ducă în Siria pentru a se alătura ISIS. Din fericire pentru ea, mama sa a intervenit şi a contactat autorităţile franceze. Acum, Joanna este cea mai tânără fată din programul de deradicalizare din Franţa. 

Joanna trebuie să se prezinte la o secţie de poliţie zilnic şi are şedinţe de consiliere. Ea nu mai are telefon şi a renunţat la orice fel de comunicare online, pentru a nu fi tentată să se alăture ISIS. "Nu vă duceţi în Siria, e sinucidere", a spus ea, conform independent.co.uk. 

Fata a mai spus că oamenii care au contactat-o online era foarte "abili" şi ştiau exact ce să spună unei persoane tinere care se simte singură şi are nevoie de înţelegere. 

"Eram în permanenţă în legătură cu ei. M-au făcut să mă simt că am un scop pe lume, că sunt iubită, chiar mai mult decât propria familie. Îţi spun că te vor iubi necondiţionat. Că ei sunt fraţii tăi, chiar dacă familia ta adevărată te abandonează. Sunt foarte deştepţi. Se folosesc de manipulare şi eu am picat în plasa lor", a mai povestit Joanna. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net