Cum o vor comemora Harry şi William pe Diana: "Va crea un omagiu durabil pentru mama noastră"

Ultima actualizare:

    Cei doi fii ai Dianei o vor comemora pe mama lor cu ajutorul unui arhitect de române Foto: Agerpres
Cei doi fii ai Dianei o vor comemora pe mama lor cu ajutorul unui arhitect de române Foto: Agerpres

Un sculptor care a realizat efigia reginei Elisabeta a II-a folosită pe monedele britanice a fost ales să creeze o nouă statuie a prințesei Diana, cu prilejul comemorării a 20 de ani de la moartea ei, au anunțat duminică birourile prinților William și Harry, potrivit Agerpes.

Cel care va realiza statuia prinţesei Diana este Ian Rank-Brodley, acelaşi om care a relizat şi efgia rginei ce apare pe monedele britanice din anul 1998. Cei doi prinţi au motivat alegerea făcută, susţinând că Ian este un sculptor deosebit de talentat şi de atent la detalii, demn să îndeplinească o sarcină atât de importantă precum este ridicarea unei statui în cinstea "prinţesei inimilor". "Ian este un sculptor extrem de talentat și știm că va crea un omagiu adecvat și durabil pentru mama noastră", au scris prinții William și Harry într-un comunicat comun, potrivit Agerpres. "Am fost impresionați de cuvintele amabile și de amintirile pe care atât de mulți oameni ni le-au împărtășit despre mama noastră în ultimele câteva luni. Este clar că semnificația activității ei este prețuită de mulți în Marea Britanie și în întreaga lume, chiar și la 20 de ani de la moartea ei", au continuat cei doi prinţi, în comunicat. Harry şi William au luat decizia de a construi o statuie pentru a-şi omagia mama în luna ianuarie a acestui an. Statuia prinţesei Diana va fi amplasată în faţa locuinţei oficiale din Londra, anume Palatul Kensington.

Casa Regala a mai comandat un monument în aminitrea Dianei. Este vorba despre o fântână, de 210 metri lungime. Ea a fost inaugurată în anul 2004 şi este amplasată în renumitul parc Hyde Park.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net