Cum îi sfidează Indonezia pe teroriștii ISIS: „Nouă nu ne pasă”

Ultima actualizare:

    Indonezia nu se lasă doborâtă de ură sau de teroareFoto: AP
Indonezia nu se lasă doborâtă de ură sau de teroareFoto: AP

La doar trei zile după ce militanții grupării ISIS au luat cu asalt Jakarta, mii de indonezieni au ieșit în stradă și s-au distrat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sute de familii s-au plimbat, au alergat, s-au delectat cu bucate culinare și au luat parte la concerte live, duminică dimineață (17 ianuarie).

Evenimentul festiv a avut loc în apropierea cafenelei ISIS, acolo unde, pe 14 ianuarie, militanții ISIS s-au aruncat în aer. Ceea ce s-a întâmplat duminică (17 ianuarie) nu a fost un răspuns sfidător la adresa atacului terrorist din Jakarta, cel mai sângeros din ultimii șase ani, care a ucis cel puțin 4 civili și a rănit alți 25 de oameni. De foarte mulți ani, pe perioada weekendurilor, traficul este închis în unele boulevarde din Jakarta. Această inițiativă se numește „Ziua fără mașini”. Cu toate acestea, a existat un spirit de revoltă, dar care s-a manifestat printr-un „protest spiritual”.  Mulți rezindenți au vrut să-i sfideze pe teroriști, ieșind în stradă, petrecând alături de cei dragi și bucurându-se de viață.

„Indonezia e pașnică”

„În această duminică sunt foarte fericit, pentru că uitați-vă, toată lumea a ieșit afară. Nouă nu ne pasă de terorism”, a spus Rainier Daulay, proprietarul unui hotel din Indonesia, care se afla în apropiere de secția de poliție care a fost luată cu asalt de teroriști, joi (14 ianuarie).  Acea secție distrusă aproape complet a fost decorată cu steagul țării și a fost împânzită de pancarte cu sloganuri pașnice, printr ecare „Indonezia e curajoasă. Indonezia e pașnică”.

În fața cafenelei Starbuck, unde încă sunt urme ale atacului terorist, bărbați îmbrăcați în costume tradiționale dansează pe ritmul tobelor, în spiritual patriotismului indonezian.

Imagini de la atacul din Jakarta

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net