Cum îi afectează Brexitul pe medicii din statele UE

Ultima actualizare:

    Brexitul îi va afecta pe medicii străini care lucrează în Marea Britaniefoto Getty
Brexitul îi va afecta pe medicii străini care lucrează în Marea Britaniefoto Getty

În timpul campaniei de convingere a populației britanice să voteze ieșirea din Uniunea Europeană, politcienii au explicat că banii pe care Regatul Unit îi trimite anual la UE vor fi folosiți pentru a spori bugetul sistemului sanitar și al ajutoarelor sociale.

După rezultatele obținute în urma referendumului, se dovedește că Brexitul va produce exact efectul contrar. Nu doar că nu vor putea fi alocați mai mulți bani la sistemul de sănătate britanic, dar cheltuieliel vor fi chiar reduse dramatic. În plus, Regatul Unit s-ar putea confrunta cu o plecare în masă a cadrelor medicale din țară, în căutare de locuri mai bine plătite.

Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea însemna șli reducerea cheltuielilor alocate serviciilor publice , creșterea taxelor și a deficitului bugetar. Perioada post-Brexit va pune Marea Britanie în situația de a reduce de la Departamentul de Sănătate aproximativ 10,5 miliarde de lire sterline. Acest lucru înseamnă și că în medie, fiecare spital englez va trebui să concedieze 1.000 de asistente și 155 de medici.

În prezent, Marea Britanie este lider european în domeniul farmaceutic, dar imediat după ieșirea din Uniune, va deveni o piață izolată.

Care va fi viitorul angajaților din sistemul de sănătate britanic veniți din statele UE?

În momentul actual, există 10.000 de cadre medicale în sistemul sanitar din Marea Britanie, venite din statele membre ale Uniunii Europene. În cazul în care Brexitul s-ar produce în mod efectiv, nu este greu să ne imaginăm că numeroși medici se vor g

ndi să plece în alte state din europa pentru a câștiga salarii mai mari. Potrivit contextului actual, cetățenii care au peste 25 de ani, nu sunt dispuși să aplice pentru locuri de muncă plătite cu minimum 7,20 de lire pe oră.

Momentan, 6 % dintre aceste locuri de muncă sunt ocupate de migranții din UE. Vor putea cele rămase libere să fie înlocuite în continuare de mai mulți migranți? Este puțin probabil în măsura în care adepții pro-Brexit au spus că trebuie să reducă fluxul de imigranți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net