Cum este viaţa celor care trăiesc în Veneţia? Unde îşi dorm somnul de veci localnicii?

colorful-5767937-1280.jpg

Populaţia locală din Veneţia a scăzut semnificativ în ultimii ani
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

În nord-vestul Italiei se află micul oraş Veneţia, cu două faţete, cea turistică şi cea a localnicilor. Pentru cei din urmă, oraşul este aglomerat, lent şi dificil. Clădirile sunt vechi şi apa are perioade în care creşte periculos de mult. Totul este gestionat de căile navigabile, de la transportul public la serviciile de urgenţă.

Lucrurile extraordinare care fac oraşul o minune pentru turişti pot fi exact ceea ce-l face insuportabil pentru rezidenţii lui. Insula are multe contradicţii: un ritm mai lent de mişcare din lipsa maşinilor şi o aglomeraţie greu de suportat când străzile înguste se umplu de milioane de vizitatori. Canalele, împodobite cu clădiri care par să plutească pe ele, provoacă o umiditate nemiloasă şi îi evidenţiază fragilitatea evidentă. Veneţia se scufundă. Unii spun cu o face cu o viteză de aproape 8 cm în fiecare secol, iar inundaţiile sunt un fapt obişnuit. Navigarea prin oraş poate fi obositoare şi pe poţi pierde uşor printre străzile şi canalele întortocheate.

Citește aici continuarea și află cum e să trăiești în Veneția, de ce nu suportă localncii turiștii și unde îi îngroapă pe cei dragi.

 

Loading...